Er is veel keuze als het aankomt op het aanschaffen van een nieuwe drone, maar waar moet je nou op letten?

Hoeveel propellers?

Wil je een drone kopen? Dan moet je je eerst bedenken hoeveel propellers je nodig denkt te hebben. Dit ligt ook aan hoeveel je kwijt wilt zijn voor de aanschaf van een drone. Drones hebben 3 verschillende types als het aankomt op het aantal propellers. Er zijn quadcopters (4 propellers), hexacopters (6 propellers) en octocopters (8 propellers). De reden waarom je voor meer propellers zou moeten kiezen is dat drones met meer propellers stabieler en wendbaarder kunnen vliegen. Hoe hoger het aantal motoren hoe beter de drone is. Een ander voordeel van het hebben van een drone met meer motoren is dat als 1 propeller uitvalt kan de drone zonder problemen verder vliegen. Een drone met maar 4 motoren kan niet doorvliegen wanneer er een motor uitvalt. Een hexacopter zou dus een betere keuze zijn als je er budget voor hebt. Octocopters zijn eigenlijk meer bedoeld voor professionals en zijn bijna niet te vinden in winkels.

Wil je een camera?

Wel of geen camera op je drone is natuurlijk een belangrijke keuze. De meeste mensen zullen kiezen voor een drone met camera. Op deze manier kun je namelijk erg mooie foto’s en filmpjes maken hoog vanuit de lucht.

Drone kopen

Post navigation


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *