Tips voor het ventileren van je badkamer Heb jij een nieuwe badkamer in je huis staan? Heb je dan wel eens nagedacht over het ventileren van je badkamer? Doordat er veel vocht vrijkomt in de badkamer is het belangrijk dat er een goede ventilatie is. Anders kunnen er vochtplekken en condens ontstaan in je huis. Dit is natuurlijk wat je liever niet wil. In dit artikel worden tips gegeven om je badkamer goed te ventileren. Denk hierbij aan gebruik maken van raam en deuren en het aanschaffen van een buisventilator.

 

Maak gebruik van ramen en deuren Allereerst is het belangrijk dat de vocht uit de badkamer weggaat. Een belangrijke tip hiervoor is om ramen en deuren open te zetten tijdens en na het douche. Hierdoor blijft het vocht niet hangen in de badkamer en in de kans op vochtplekken of condens veel kleiner. Vooral bij heet douchen kunnen deze plekken ontstaan. Als je dit niet doet ben je lang bezig met de vochtplekken verwijderen en blijf je ieder jaar je badkamer weer verven, omdat een badkamer vol met schimmelplekken er simpelweg niet uitziet.

 

Het aanschaffen van een buisventilator Naast het openzetten van ramen en deuren kan je nog meer doen. Je kan er namelijk voor kiezen om een buiventilator te kopen om de vocht weg te ventileren uit je badkamer. Bij een badkamer zonder raam is dit sowieso erg handig. Daarnaast blijft er altijd vocht hangen als je een raam open zet. Met een buisventilator heb je deze problemen niet. De vocht zal uit je badkamer verwijden en je hebt geen last van de vochtplekken. Buisventilatoren zijn verkrijgbaar bij verschillende webwinkels. Buisventilatoren kan je niet alleen gebruiken in je badkamer, maar ook in bijvoorbeeld je keuken. Ook in keukens ontstaan namelijk vochtplekken door het koken.

Wat is een buisventilator?

Post navigation


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *