Besteed je veel aandacht aan je interieur en wil je het een wat rijkere uitstraling geven? Denk dan eens aan een schilderij. Met een echt schilderij maakt je een statement; dit is wie ik ben en waar ik voor sta. Maar een schilderij kiezen is niet altijd eenvoudig. Waar begin je en hoe maak je de juiste keuze? In deze blog ga ik proberen je op weg te helpen bij het maken van je keuze.

Welk schilderij past in je interieur

Je hebt voor een bepaalde woonstijl gekozen en je interieur is ver af maar je zoek je nog een mooi passend schilderij. Je wilt nog net even die ene persoonlijke touch aan je interieur toevoegen. Want kunst is persoonlijk. Misschien kies je een schilderij omdat je het verhaal erachter zo mooi vindt. Misschien vind je de kleuren prachtig of juist de manier van schilderen. Soms weet je niet waarom je een kunstwerk mooi vindt, maar raakt het je gewoon.

TIP 1: Weet je niet precies wat je woonstijl is? Doe dan de online test: Welk schilderij past bij mij? bij Kunstvoorjou.nl en ontdek je persoonlijke woonstijl en de bijpassende schilderijen.

In 3 stappen een schilderij kiezen

Eerst bepaal je waar je het schilderij wilt ophangen zodat je het gewenste formaat kunt vaststellen. Komt het boven een bank, lage kast of in de eethoek, of loshangend in combinatie met andere interieur accessoires. Belangrijk zijn goede verhoudingen tussen wand, meubel en schilderij. Vaak ben je geneigd iets te klein te denken.

Bedenk wat het schilderij aan je interieur moet toevoegen. Moet het een strak modern interieur meer kleur geven? Of moet het de gezellige landelijke sfeer van je interieur benadrukken? Of zoek je juist een bijzonder schilderij waar je uren naar kunt kijken? Met kunst is het zo dat je eigenlijk geen fout kunt maken. Als je interieur bij je past en je kiest een schilderij dat je aanspreekt dan zit je altijd goed.

Zie je het schilderij meer als onderdeel van je interieur en wil je dat het past bij de gekozen kleuren in je interieur? Dan is het vinden van een schilderij dat je aanspreekt en de beoogde kleuren heeft een hele zoektocht. Behalve natuurlijk als het schilderij nog geschilderd moet worden en je de kunstenaar kunt vragen met bepaalde kleuren te werken. Bij webwinkel Kunstvoorjou.nl is dat bijvoorbeeld mogelijk.
Wanneer je deze stappen doorlopen hebt, kun je de keuze gaan maken. En denk eraan: het is erg leuk om een schilderij te kiezen, als je durft te combineren heb je snel een groot effect!

TIP 2: Bij Kunstvoorjou.nl kun je eenvoudig een foto van je woonkamer uploaden en daarin een schilderij uit de collectie plaatsen. Zo krijg je meteen een goed beeld of het schilderij van je keuze tot z’n recht komt in jouw woonkamer.

Een schilderij in mijn interieur?

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *