Zware materialen verhuizen? Bekijk onze tips

Een verhuizen is van zich zelf al een hele grote klus. En dan kan het ook nog is zo zijn dat je hele zware eigendommen hebt die toch echt mee moeten. Hoe krijg je ze dan in beweging? Een verhuisbedrijf zal jou al hiermee kunnen helpen. Maar ook zij zullen met behulp van een aantal tips te werk gaan. Het liever allemaal zelf willen doen? Lees dan verder en kijk welke tips dit dan precies zijn. Zo kan jij het zware werk, toch een stukje lichter maken.

De tips voor zware objecten

Ten eerste beginnen we met extra handen. Je hebt vast wel vrienden of familie die instaat zijn om jou even te helpen tillen. Vele handen maken licht werk. En dat zal je heel snel opmerken zodra je de hulp verleent krijgt. Verhuizers Rotterdam kunnen ook deze simpele dienst jou al verlenen. En aangezien die het al vaker gedaan hebben, weten zij hoe je het beste dit allemaal kan doen.

Zoals dus al gezegd maken meer mensen die jou helpen de objecten makkelijker om te verplaatsen. Maar een goede coördinatie is zeker van belang. Spreek af wie er de leiding heeft en luister goed naar wat de aangewezen persoon te zeggen heeft over hoe je het moet draaien, tillen en welke kant je op moet lopen. Een piano verhuizen bijvoorbeeld is een mega voorwerp. En je kan niet gemakkelijk zien wat we allemaal om heen zit. En de persoon in leiding zal dus jouw ogen momenteel zijn.

Verder is een hulpmiddel erg handig. Denk dan aan een trolley of een steekkar. Rollen is veel makkelijker dan schuiven en tillen. Als je dus in bezit kan komen van iets in deze richting, heb je ook minder man nodig bij het verplaatsen van het zelfde voorwerp. Daarnaast komen de verhuizers al vaak voorbereid met zo’n steekkar. En geeft dus nog een reden waarom ze zo handig zijn om in te huren.

Deze tip maakt het tillen zeker het makkelijkst. Maar dat kan alleen als je instaat bent om dit te doen. Het gaat dan er dan namelijk om dat je het voorwerp is stukken deelt. Een grote tafel of bankstel kan je mogelijk nog wel is uit elkaar halen. En dan kan je het in verdeelde stukken de verhuiswagen in tillen. Het is lichter, makkelijker te dragen en gaat soepeler door de deuren heen. Een tip voor deze tip, bewaar de schroeven goed die jij uit het voorwerp heb gehaald zodat je het ook weer in elkaar kan zetten.

Wat er nu naar voren is gekomen qua tips zijn:

  • Hulp inschakelen voor extra handen
  • Een steekkar of trolley waardoor je het voorwerp kan rollen
  • Het demonteren zodat je het in delen kan verplaatsen

Tarieven

Als je toch liever professionele hulp wilt inschakelen zodat je zeker weet dat het goed verloopt. Neem dan contact op met een verhuisbedrijf Rotterdam. De kosten die er meestal aan verbonden zijn zullen rond de €25,- euro per verhuishulp liggen. En mocht je een verhuiswagen nodig hebben, dan zal dat ook de zelfde prijs hebben.

Piano verhuizen

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *