De toekomst van de elektrische cv ketel

Het is in Nederland gebruikelijk dat een huishouden op aardgas in aangesloten. Echter moet alles een stuk duurzamer en wil ons land in 2050 klimaatneutraal zijn. Dit houdt in dat er door iedereen in Nederland en vooral ook alle huishoudens op moet worden geletdat de uitstoot van CO2 zo klein mogelijk is.

Een gewone cv ketel versus een elektrische cv ketel

Een gewone cv ketelmaakt water warm door aardgas te verbranden en deze dan door te spelen naar een radiator of verwarming. Een elektrische cv ketel daarentegen werkt op elektriciteit. Er wordt geen aardgas verbrand en er vindt dus ook geen uitstoot van CO2 plaats. De elektrische cv ketel is de duurzame optie die een stuk beter voor het milieu is en helpt in de energietransitie.

Wanneer schaf je een elektrische cv ketel aan?

Er zijn een aantal eisen waar de woning aan moet voldoen om een elektrische cv ketel mogelijk te maken. Zo is een goede isolatie van het huis van uiterst belang. Daarnaast is er een aparte (zonne)boiler nodig. En hier bovenop dient er niet meer dan 4 kilowatt verwarmingsvermogen verbruikt te worden. Al deze elementen zijn nog helemaal niet zo gebruikelijk voor normale huishoudens. Deze optie is momenteel dan ook nog helemaal niet interessant voor veel huishoudens. Er wordt in de toekomst wel op gemikt dat dit de normale gang van zaken wordt, rekening houdend met het energieneutraal worden van Nederland.

Combinatie met zonnepanelen

Het is een goed idee om bij de aanschaf van een elektrische cv ketel de plaatsen te koppelen met zonnepanelen. Zonder deze koppeling lopen de kosten wel heel erg hard op. Om een elektrische ketel nog ietswatvoordelig te maken en het essentieel dat er goede isolatie aanwezig is. Zo is het namelijk mogelijk om de opgewekte energie te gebruiken voor de cv ketel en bespaar je wat energiekosten.

Voordelige Cv-ketels & meer!

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *