Er zijn twee soorten raamfolies beschikbaar namelijk statisch raamfolie en zelfklevend raamfolie. Statisch raamfolie heeft enkele duidelijke voordelen ten opzichte van het zelfklevende folie.

Ben jij ook niet zo handig maar wil je wel graag je ramen opknappen zonder geklieder? Dan is statische raamfolie net wat je zoekt! Wij zullen in dit blog een aantal tips en voordelen opnoemen van het gebruiken van statische raamfolie.

Hoe makkelijk kan het zijn!

Het aanbrengen van statische raamfolie is natuurlijk vele malen makkelijker dan het aanbrengen van raamfolie met een lijmlaag. Statische raamfolie plakt namelijk door middel van statische elektriciteit. Zo heb je geen gedoe met een lijmlaag die snel aan elkaar kan gaan plakken. Dat betekent dat je bij het statische folie alleen het raam nat hoeft te maken en het schutvel hoeft te verwijderen. Daarna gemakkelijk gladstrijken met een rakel met vilt en klaar ben je!

Ook is het zo dat als je uitgekeken raakt op de folie deze zeer gemakkelijk te verwijderen is. Dus geen gedoe met stickeroplosser om te zorgen dat de resterende lijm verwijderd kan worden.

Prijsklasse statische raamfolie

Wel is het zo dat de statische raamfolie net wat duurder is dan een zelfklevende raamfolie. De prijzen variëren tussen € 2,50 per halve meter en kunnen wel oplopen tot € 25,00 per halve meter. Hoe duurder de folie hoe beter en dikker de kwaliteit zal zijn. Het folie is gemakkelijk bij te snijden met een scherp Stanleymesje.

Opnieuw gebruiken statische raamfolie

Nog een groot voordeel van statische raamfolie is dat de folie herbruikbaar is. Let wel op dat de folie netjes en stofvrij wordt opgeborgen. Doe je dit niet? Dan kan het zijn dat de folie moeilijk opnieuw aan te brengen is. Zorg er daarom altijd voor dat de folie niet losligt maar netjes opgeborgen ligt in een koker of de originele verpakking.

De voordelen van statische raamfolie

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *