Een regenkap voor de schoorsteen

De naam regenkap zegt het eigenlijk al: het is een schoorsteenkap die regeninval tegengaat. Regenkappen of schoorsteenkappen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en materialen. In dit artikel laten we je graag kennismaken met de voordelen van een regenkap.

Waarom kiezen voor een regenkap?

Het Nederlandse klimaat is wisselvallig en gaat gepaard met veel regen. Dit kan problemen veroorzaken aan schoorstenen en in de rookkanalen. Vocht bevriest bij lage temperaturen in de winter en zet bij zomers weer juist uit. Hierdoor ontstaan er vrij eenvoudig scheuren in het rookkanaal. Dit kan zorgen voor grote problemen en zelfs brand- en verstikkingsgevaar. En dan hebben we het nog niet eens over de kosten die het teweeg kan brengen. Een groot gedeelte van bovenstaande problemen is te voorkomen door een regenkap boven de schoorsteen te plaatsen.

Naast het voorkomen van regeninslag, kan een schoorsteenkap nog meerdere functies hebben:

·         Om de ‘trek’ in de schoorsteen te vergroten, zodat de open haard beter brandt.

·         Om het bouwen van vogelnesten in het kanaal te voorkomen.

·         Om uitstoot van vonken bij een schoorsteenkanaal van een open haard te verminderen.

·         En heel vaak wordt een schoorsteenkap ook voor de sier geplaatst.

Regenkap vs. sierschoorsteenkap

Tegenwoordig komt de schoorsteenkap steeds vaker voor als sierschoorsteenkap. Met als gevolg dat het oorspronkelijke doel van de schoorsteenkap uit het oog verloren wordt. Maar gelukkig is de regenkap ook verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals de vlakke kap, de getoogde kap, de puntkap, de gebogen kap of de zadelkap. Waardoor zowel het praktische als het esthetische aspect perfect met elkaar te combineren zijn.

Waar koop ik een schoorsteenkap?

Als je weet welk soort schoorsteenkap je wilt hebben, is het belangrijk om een goed, betrouwbaar en professioneel bedrijf te vinden. Ga voor de zekerheid langs om de sfeer te proeven. Om te zien wat ze voor je kunnen betekenen. En laat een schoorsteenkap op maat maken. Er zijn verschillende bedrijven die zich hebben gespecialiseerd hebben in het maken van sier schoorsteenkappen, bijvoorbeeld Schoorsteenkap.nl.

Een regenkap voor de schoorsteen

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *