Op het moment dat je deuren met glasgaat plaatsen in huis, kun je uit veel verschillende modellen kiezen. Zo zijn er schuifdeuren, klapdeuren, draaideuren, etc. Deze kun je daarnaast ook allemaal op verschillende plekken plaatsen en hier komen dan ook verschillende wensen en behoefte bij kijken. Het is dan ook erg slim om alvorens je een deur laat plaatsen je goed na gaat wat je precies wilt en hoe dit er uit moet komen te zien.

Voordeur met glas Bij een voordeur met glas zijn er andere wensen dan bij andere deuren. Het kan namelijk gewenst zijn om bij een voordeur doorzichtig glas te plaatsen. Hierdoor kun je namelijk op het moment dat je naar de voordeur toe loopt al zien wie er aan komt. Echter is dit in sommige gevallen juist het tegenovergestelde. Zo kan het bijvoorbeeld in de stad gewenst zijn om een voordeur te bezitten waar niet doorheen gekeken kan worden. Dit zal namelijk in sommige gevallen meer privacy geven in de woning zelf. Het is dan ook slim om dit alvorens de plaatsing van de woning goed door te spreken met je eventuele partner. Het is namelijk niet eenvoudig om het tussendoor even aan te passen. Tot slot is het voor de voordeur ook belangrijk dat hij de kou goed buiten houdt. Ga dan ook voor een goed isolerend glas als je dit in de voordeur verwerkt. Zo weet je zeker dat er geen tocht ontstaat door de deur.

Achterdeur met glas Ook bij een achterdeur kan het gaan tochten. Hier is het dan uiteraard ook belangrijk dat je kiest voor een isolerend glas. Daarnaast is een achterdeur veelal anders dan een voordeur. Dit heeft er mee te maken dat er bijvoorbeeld geen brievenbus bij hoeft te komen en dat ook een bel of dergelijke niet van toepassing is. Je kunt dan ook de achterdeur verder stijlen dan je bij een voordeur zou doen. Heb je er bijvoorbeeld al over nagedacht welke kleur achterdeur je zou willen? Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de deur met glas in een bepaalde kleur te verven. Dit kan bijvoorbeeld in een leuke groene kleur om hem te combineren met de tuin. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de binnenkant een andere kleur te geven dan de buitenkant. Zo kun je bijvoorbeeld de tuinkant een leuke frisse kleur geven, terwijl je de kant van de deur die binnen te vinden is een meer neutrale kleur geven. Hierdoor zal je deur nog steeds erg goed in je interieur passen en daarnaast toch een leuke, unieke sfeer meegeven.

Deuren met glas in lood Wanneer je je deur echt uniek wilt maken met glas, kun je kiezen voor glas in lood. Deze bekleding zie je tegenwoordig niet meer heel veel, maar kan wel een hele leuke optie zijn voor het huis. Hierdoor krijg je namelijk een unieke stijl en dit is daarnaast erg leuk te combineren met oudere meubels of antieke versieringen in huis!

Bron: renovatienieuws.nl

Deuren met glas

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *