De houtworm wordt door veel woningbezitters als een van de meest vervelende ongediertesoorten beschouwd. Dit diertje voedt zich met het hout uit houten constructies. Denk bijvoorbeeld aan het hout van de vloer, het hout van een kast of bankstel, enzovoorts. Het is belangrijk om je bewust te zijn van mogelijke verstopplekken van de houtworm. Op deze manier kun je deze plekken regelmatig preventief controleren. Heb je problemen met houtworm? Schakel in dat geval zo snel mogelijk een professionele ongediertebestrijder in. Zelf houtworm bestrijden blijkt vaak erg lastig te zijn.

Houten constructies vooraf controleren en behandelen

Je verkleint de kans op de aanwezigheid van houtworm in huis door houten constructies vooraf uitgebreid te controleren. Kijk bijvoorbeeld of er geen kleine gaatjes in het hout zitten. Deze gaatjes duiden mogelijk op de aanwezigheid van houtworm. Het beestje zelf zal zich niet vaak laten zien. Ook kun je een paar vellen wit papier onder het hout leggen. Wanneer er na enkele dagen kleine houtsnippers zichtbaar zijn, dan is er mogelijk sprake van houtworm in het hout.

Tip: behandel de houten constructies vooraf met beits! Dit houdt de houtworm buiten het hout, omdat torren en kevers hierdoor worden afgeschrikt. Houtworm is niets meer dan de larve van deze torren en kevers.

Professionele hulp bij houtworm in huis Eerder beschreven we al, dat het lastig is om houtworm zelf te bestrijden. Kies daarom voor professionele hulp, wanneer je de houtworm aanpakt. Een professionele organisatie zal vaak gebruik maken van hitte en kou in de bestrijding van het ongedierte. Dit is een veel effectievere en daarbij milieuvriendelijkere oplossing, dan het gebruik van chemische middelen. Deze middelen trekken vaak niet diep genoeg in het hout om de houtworm te bereiken. Laat je informeren door een ongediertebestrijder, wanneer je hier meer over wilt weten.

Op deze plekken kan een houtworm zich bevinden

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *