Een hangstoel is nog niet zo bekend als een hangmat. Hangmatten kennen we allemaal, maar hangstoelen? Dit terwijl een hangstoel toch een ontzettende handig “meubelstuk” is.

En niet alleen een “meubelstuk” voor in huis, maar ook voor in de tuin. De hangstoel neemt weinig plaats in, is eenvoudig op te hangen en weer op te bergen en zit bovendien uiterst comfortabel.

Heb je weinig ruimte in huis, bijvoorbeeld woon je op kamers dan kun je met een hangstoel je visite eenvoudig een stoel aanbieden. Ook op de kinderkamer wordt hij veel gebruikt. Populair is het gamen vanuit de hangstoel bijvoorbeeld.

Keuze is er genoeg. Je hebt hele ingewikkelde hangstoelen en ook zeer luxe hangstoelen. Wij geven de voorkeur aan het basis model : een stok met daaronder de stoel van katoen. Opbergen is simpel, je rolt de stof om de stok en klaar is kees.

Er zijn 2 soorten : de Braziliaanse en de Mexicaanse hangstoel. Verschil is dat de Braziliaanse hangstoel gemaakt is van stof, terwijl de Mexicaanse is gevlochten van dik katoenen draad. Welke je het comfortabelst vindt is natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeur.

De Mexicaanse stoelen zijn gemaakt als huisarbeid door de Maya’s in Mexico. Deze hangmatten van gevlochten draad zijn er in allerlei exotische kleuren. Met de hand gemaakt, dus ieder hangstoel is wat kleur betreft uniek.

Van belang voor het comfort van de hangstoel is de breedte van de stok. Deze moet voor de gemiddelde volwassen toch minstens een meter of meer zijn. Het ophangen op de juiste hoogte is eenvoudig door gebruik te maken van een ketting , 2 karabijnhaken en een stevige haak in het plafond. Win hiervoor altijd deskundig advies, bijvoorbeeld bij een bouwmarkt.

In onze blog vindt u meer info over de hangstoel.

Hangstoel

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *