Mexicaanse hangmatten worden vaak de comfortabelste hangmatten ter wereld genoemd. Door de geweven structuur is deze hangmat namelijk zeer flexibel en luchtig.

De hangmatten zijn ruim, maar wegen weinig. Bovendien zijn ze zeer klein op te vouwen. Ideaal dus om mee te nemen op vakantie.

De Mexicaanse hangmat wordt met hand gemaakt door de Maya’s in de oerwouden van het schiereiland Yucatan in Mexico. In bijna alle huizen en hutjes staat wel een weefraam opgesteld waarop men in de verloren uurtjes rustig werkt aan de hangmatten. Het weven wordt vooral door vrouwen gedaan. Maar ook mannen staan zo nu en dan achter het weefgetouw.

Door deze werkwijze zijn bijna alle hangmatten verschillend voor wat betreft kleur en patroon. Prachtige kleurcombinaties komen voor, maar er zijn ook hangmatten in effen kleuren, de zogenaamde uni-kleuren.

Wij verkopen deze Mexicaanse hangmatten al een jaar of 10 en zijn langzamerhand de grootste verkoper van dit prachtige product in Europa geworden. Elke hangmat met een unieke kleur wordt door ons apart op de foto gezet.

In 2015 zijn we nog in Mexico geweest en hebben daar ook de wevers en weefster in de oerwouden bezocht. Een heel andere wereld, die in scherp contrast staat met de Westerse wereld waarin wij leven. De armoede is groot en het weven van de Mexicaanse hangmat is voor vele gezinnen een noodzakelijke aanvulling op het gezinsinkomen. Onze leverancier heeft dan ook allerlei projecten in het leven geroepen om de leefsituatie van de Maya’s te verbeteren.

Lees meer over de Mexicaanse hangmat op onze site. U vindt hier tips over onderhoud, ophangen en bevestigen. Ook leest u op welke manier u het beste in de hangmat liggen.

De normale Mexicaanse hangmat hebben we in 5 maten: Standaard, Large, XL,XXL en XXXL. Voor speciale toepassingen, bijvoorbeeld gebruik op uw boot, hebben we altijd speciale exemplaren van nylon en OSO katoen op voorraad.

Natuurlijk wordt bij een hangmat vaak gedacht aan het gebruik buiten. Maar een hangmat is ook heel goed binnen te gebruiken. Vele Mexicanen slapen bijvoorbeeld elke nacht in hun Mexicaanse hangmat.

De Mexicaanse hangmat

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *