Soms heb je dat weleens. Je wilt gewoon iets anders qua interieur. Een verhuizing is een ultieme gelegenheid om je interieur nog eens onder de loep te nemen, en te kijken wat je wilt bewaren en wat niet. Of je bent gewoon aan iets anders toe. Tijd voor verandering!

Interieur aanpassen: hoe te beginnen

Ben je zelf niet zo stylistisch ingesteld (of onzeker van je eigen oordeel) dan kun je je tegenwoordig beroepen op allerlei soorten media. Vroeger was je afhankelijk van woonbladen welke je moest kopen. Tegenwoordig heb je de wereld van het internet tot je beschikking, en zijn de mogelijkheden eindeloos. Maar waar begin je? Simpel, bepaal je thema, en welke kleuren jij graag wilt hebben in je nieuwe interieur. Kies een accentkleur welke je meermaals laat terugkomen in je accessoires, en kies ernaast twee of drie kleuren die jouw accentkleur versterken.

Een voorbeeld: ikzelf ging verhuizen en wilde mijn nieuwe huis in beach stijl hebben. Ik houd van het strand, omdat het me aan vakantie doet denken. Mijn kleuren bestaan dan ook uit enkele zandtinten en wit, met accentkleur blauw/turquoise.

Structuur aanbrengen

Je kunt het heel simpel houden, en je alleen richten op kleur. Ikzelf houd meer van het totaalbeeld. Omdat ik een beach house wilde, heb ik verder dan alleen kleur gedacht. Wat zie je op het strand? Wrakhout, zand en schelpen. Nu is het een beetje veel om je woonkamer vol te storten met zand, maar hout en schelpen, daar kon ik wel wat mee. Ik heb bij verschillende adresjes wit parelmoeren schelpen gekocht, en deze hier en daar in mijn woonkamer neergelegd. Verder heb ik gekozen voor een laminaatvloer met steigerhout look. Het is een vrij druk patroon van nerven wat door het laminaat loopt, maar doordat het matte kleuren zijn, en ik de rest van mijn inrichting bewust heel rustig heb gehouden, versterkt de vloer de look alleen maar, zonder het onrustig te maken. Ook heb ik mijn aanrechtblad in houtlook laten aanbrengen, en heb ik gekozen voor een steigerhouten salontafel, eettafel en tv-meubel. Zo laat ik de structuur terugkomen. Hier en daar een tropische plant neerzetten doet ook al heel veel voor de look.

Social media gebruiken voor inspiratie

Wellicht heb ik je verder geholpen met deze tips. Heel veel van de inspiratie voor mijn beach house thema heb ik gevonden op Instagram, maar met name op Pinterest. Hier kun je volledige kleurkaarten vinden voor elk gewenst thema. Dan krijg je al snel een beeld van wat mooi bij elkaar past.

Heel veel succes met het inrichten van jouw woning!

Met social media je woning inrichten

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *