Tijd voor een nieuwe keuken? Ben je handig ingesteld, dan kun je ervoor kiezen deze klus zelf te klaren. Anders kun je beter kiezen voor een klusbedrijf.

Voordelen van zelf klussen ten opzichte van uitbesteding

Het grootste voordeel van zelf je keuken aanleggen is natuurlijk dat je jezelf hiermee een hoop kosten kunt besparen. Geen voorrijkosten of arbeidskosten, alleen de materiaalkosten en de tijd en energie die je erin steekt.

Bovendien kun je er natuurlijk een sport van maken om te kijken hoe veel geld je kunt besparen, door verschillende materiaal aanbieders met elkaar te vergelijken, wat mij brengt op het volgende voordeel.

Je hoeft niet alles bij dezelfde aanbieder te kopen. Door alles zelf te doen kun je precies de materialen en apparatuur kopen die je voor ogen hebt, en hoef je geen concessies te doen voor een voordeliger totaalprijs.

Waarom een klusbedrijf inschakelen?

Heel eenvoudig gezegd, omdat je zelf misschien niet zo handig bent, of omdat je geen tijd of energie wilt steken in het doe-het-zelven. Tenslotte gaat er een hoop tijd mee gepaard, en dat moet je natuurlijk wel hebben om een klus als een keuken installeren te kunnen klaren. Denk bijvoorbeeld aan het aan- of omleggen van gas- en waterleiding en de electra, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Al met al, gaat het natuurlijk met name om het gemak. Alle voornoemde zaken worden je uit handen genomen. Het enige wat je hoeft te doen is je keuken uit te kiezen. Vaak wordt in de winkel een 3D ontwerp gemaakt, waardoor je direct weet hoe je keuken eruit komt te zien. Dat moet je bij zelf installeren natuurlijk nog maar afwachten.

 

Keuken zelf aanleggen of klusbedrijf inschakelen?

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *