Een opgeruimd en schone slaapkamer draagt mee aan een goede nachtrust en geeft je weer gezonde energie voor de volgende dag. Niet alleen geeft een frisse slaapkamer genoeg zuurstof, maar het houdt de huisstofmijt en schimmels ook bij je weg. Je geest en lichaam krijgt met een schone kamer weinig tot geen prikkels, zodat je sneller ontspannen heerlijk kunt slapen. Het is van groot belang, dat een slaapkamer altijd schoon en fris hoort te zijn. Met de volgende schoonmaaktips van Avital Schoonmaak kan iedereen genieten van rust en reinheid in de slaapkamer!
Benodigdheden: vuilniszak(ken), keukenrol, schoonmaakmiddelen, microvezeldoekjes, stofzuiger, dweil, plumeau,
Ruim als eerste je kamer op

Voordat je begint met schoonmaken is het opruimen, oftewel legen van je kamer eerst nodig. Pak een vuilniszak en gooi alle onnodige troep weg. Sorteer oude niet gebruikte kleding en schoenen in een aparte zak voor de tweedehands kleding container. Haal de dekbedovertrek en lakens van het bed en gooi het in de was. Haal je kasten, planken en laatjes leeg, zodat daar makkelijk gestoft kan worden. Haal gordijnen of andere raambekleding van het raam af en was ze volgens de voorschriften. Een goede voorbereiding voor het echte schoonmaakwerk van je slaapkamer is nu gemaakt.

Werk van boven naar beneden van achter naar voren

Veel mensen zien het plafond vaak boven het hoofd. Stof en spinnenwebben zie je nauwelijks op een witte plafond, maar zijn er degelijk wel. Met een plumeau kun je makkelijk alle stof op het plafond verwijderen. Belangrijk is om ook de hoekjes en naden van alle muren niet te vergeten. Een plafondventilator of lamp kun je het beste eerst goed met de plumeau afstoffen en daarna met een vochtige schoonmaakdoek schoon wrijven. Schilderijen en foto’s alleen met een droge schone doek schoonmaken, want vocht is funest voor je foto of schilderij. Maak ook de andere slaapkameraccessoires met de juiste voorzorg goed schoon, zoals planken, kasten en vensterbank. De raamkozijnen en ramen, maar ook spiegels kun je het beste goed afsponsen met schoonmaakmiddel en daarna met keukenrol droog vegen.

De stofzuiger als beste hulpmaatje

Je slaapkamer is nu klaar om gestofzuigd te worden. Niet alleen de vloer, maar ook de muren en plafond, kasten en lades kun je eventuele stofrestjes op laten zuigen door de stofzuiger. Huisstofmijt op matras en bed ombouw zuig je makkelijk met een stofzuiger weg. Vergeet onder het bed niet te zuigen en zorg alvorens je met het bed stofzuigen begint, dat je stofzuiger mondstuk ook schoon is. Nadat je slaapkamer stofvrij is kun je de kamer dweilen. (Geldt niet voor vloerbedekking uiteraard).

Na de grote schoonmaak kun je een vers geurhangertje in je kledingkast doen, ramen openzetten en genieten van de heerlijke nacht die gaat komen!

Bron: Woonenleven.nl

Tips schoonmaken slaapkamer

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *