Je woning verkopen in 3 stappen

 

Er zijn veel manieren om je woning onder de aandacht te brengen, te promoten en uiteindelijk te verkopen. Steeds meer mensen beweren dat je best zelf je woning kunt voorkopen, andere zweren nog altijd bij een makelaar. In dit artikel geven we je drie basisstappen die – hopelijk – leiden tot snelle en succesvolle verkoop van jouw woning.

 

Stap 1 | De styling van je huis

 

Over smaak valt niet te twisten en zo is dat ook het geval met woonstijlen. Wellicht houd jij wel van een hele knusse en landelijke stijl, terwijl de potentiële kopers veel meer van modern en industrieel houden. Dit zul je van te voren niet kunnen inschatten.

 

En nu is dat natuurlijk niet erg. De nieuwe bewoners van jouw huis kopen je woning en niet je interieur. Toch is het voor sommige kijkers moeilijk om hier doorheen te kijken. In dat geval is het aan te raden je interieur zo basic mogelijk te maken voor de verkoop. Zorg ervoor dat iedere potentiële koper zijn of haar nieuwe thuis hier in zou kunnen beelden. Vind je het zelf lastig om hier werk van te maken? Dan kun je altijd nog professionele vastgoedstyling van Woonbemiddeling Rivierenland inschakelen.

 

Stap 2 | Wat is je woning waard?

 

Als je er voor kiest om de verkoop van je woning daadwerkelijk bekend te maken, moet je jezelf natuurlijk afvragen wat je ervoor zou willen vragen. Wat is jouw woning waard op de huidige huizenmarkt? Dit heeft te maken met de huidige markt, maar ook met de staat en ligging van je huis.

 

Wanneer je te veel vraagt, zal je woning waarschijnlijk lang in de verkoop staan. En daar zitten natuurlijk ook makelaarskosten aan verbonden. Als je te laag inzet, is je woning waarschijnlijk in no time weg. Maar heb je dan wel het onderste uit de kan gehaald?

 

Om hier zo goed mogelijk in te zetten, kun je een waardebepaling van je woning laten uitvoeren door een makelaar. Veel makelaars voeren dit gratis uit.

 

Stap 3 | De presentatie van je huis

 

Wanneer je woning aantrekkelijk gestyled is voor verkoop en je een verkoopprijs hebt betaald, kun je je woning op de markt gooien. Dit kun je doen via een makelaar. Zij zullen je woning waarschijnlijk op hun website en Social Media presenteren. Zijn zij verbonden met Funda? Dan komt je huis hier ook te staan. Daarnaast werken veel makelaars nog steeds met etalages en geprinte brochures. Slim, want er is nog steeds een generatie dat niet of nauwelijks online te vinden is.

 

Eenmaal, andermaal…

Vanderbrugge

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *