Allerlei elementen van hout in huis

 

Wat je woonstijl ook is, voeg houten accessoires toe en je krijgt meteen extra sfeer in huis. Want hout leeft en geeft extra warmte af. Niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk. Als je een houten vloer neemt voel je dit ook. Hout heeft een hoog isolerende werking, voelt erg behaaglijk aan je voeten, maar is vooral erg mooi.

 

Met de grote keuze die er tegenwoordig is, is hout in iedere woonstijl toe te passen.

 

Verschillende stijlen

 

Of je nu van een klassiek effect houdt met eiken vloer- of wanddelen, voor de ruigere uitstraling van steigerhout gaat, of misschien een Scandinavische inrichting met lichtere houtsoorten kiest, hout voegt extra sfeer toe aan jouw inrichting.

 

Ook juist als je van minimalistisch of modern houdt is het een goede keuze om een parketvloer te kiezen of misschien zelfs een wand met hout te bekleden. Dit voorkomt dat je inrichting kil wordt.

 

Als je vloer erg doorleefd is geraakt kun je je houten vloer schuren. Daarna behandel je hem opnieuw met een olie of sealer naar keuze en hij kan weer jaren mee. Als je niet zo handig bent kun je dit natuurlijk ook laten doen.

 

Houten details maken het helemaal af!

 

Liever geen houten vloer, maar wil je wel wat extra sfeer aan je woonkamer toevoegen? Of wil je juist nog meer hout in je huis? Ga dan voor houten accessoires.

 

Houten kasten, grillig gevormde teakhouten tafeltjes, houten kandelaars, een houten wandplank of een houten wijnrek voor je keuken zijn slechts enkele voorbeelden.

 

Vergeet ook je badkamer niet! Juist als je daar kiest voor details als houten wasmanden, een houten zeepdispenser, of een houten badplank geeft het een groot effect.

 

Hout aan de muur

 

Wat ook helemaal van nu is, zijn houten wandpanelen. Je kunt kiezen voor grote platen, of pakketten houtstrips.

 

Deze houtstrips zijn dun en zijn al aan de achterkant aan elkaar bevestigd. Je kunt ze eenvoudig op maat zagen en met speciale kit of een nietpistool aan de muur bevestigen.

 

Ook is een lambrisering weer helemaal terug van weggeweest. Ga je voor een landelijk effect, dan is dit zeker aan te raden!

 

Ook in andere stijlen is dit een mooie sfeermaker. Een lambrisering van steigerhout geeft bijvoorbeeld juist een stoer effect, terwijl een klassieke lambrisering tijdloos is.

 

Of je nu gaat voor een groot of klein effect, hout brengt je huis tot leven!

PARKET

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *