Bij de zoektocht naar een nieuwbouwwoning wordt je al snel overspoeld met allerlei termen die je weinig zeggen. Dat is vervelend, want tijdens financiële gesprekken en andere momenten is het belangrijk dat je op de hoogte bent van alles wat er wordt besproken en de aandacht niet verliest. Wij leggen daarom belangrijke aandachtspunten uit, zodat je beter voorbereid het gesprek ingaat of tijdens het lezen van informatie beter begrijpt wat er aan de hand is.

Belangrijke termen bij een nieuwbouwwoning

  • De materialen die worden gebruikt: Een van de belangrijkste zaken is de materialen die worden gebruiken. Verdiep je hier goed in en probeer verder te kijken. Wordt er gebruik gemaakt van hout in de muren, van wat voor houtsoort wordt er dan gebruik gemaakt? Deze zaken zijn na te vragen aan de aannemer.
  • Een goed isolerende woning is erg belangrijk. De mate van isolatie van een woning wordt uitgedrukt in de isolatiewaarde, oftewel de Rc. De Rc-waarde geeft dus aan hoe goed een woning is geïsoleerd. Des te hoger de Rc-waarde des te beter de woning is geïsoleerd. In dat geval zullen de stookkosten in de toekomst ook lager zijn dan bij een woning met een lage Rc-waarde.
  • De meer- en minderwerklijst. Bij een nieuwbouwwoningen is het vaak het geval dat er later nog werkzaamheden bij komen door extra wensen of dat er juist minder gedaan hoeft te worden. Dit laatste is het geval wanneer er plannen zijn die voor de koper niet nodig zijn. De extra of juist minder werkzaamheden komen op een meer- en minderwerklijst te staan. Deze dienen altijd tijdig met de aannemer besproken te worden. Vaak kun je dit aan het begin van het bouwproces al bespreken. Zo is het op NieuwWonenUtrecht.nl mogelijk om je hele woonwensen samen te stellen.
  • Houd de stelposten in de gaten. Stelposten zijn de schattingen van de kostenposten. Voor de bouw worden deze al opgesteld en na de bouw wordt deze officieel verrekend. Het is belangrijk om deze posten tijdens het bouwproces goed in de gaten te houden. Wanneer je kiest voor duurdere materialen kun je via de stelposten zien of je alleen extra betaalt voor de materialen of dat je ook meer moet betalen voor het plaatsen van de materialen.
Waarop letten bij het kopen van een nieuwbouwwoning

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *