Afzien. Dat is het eerst woord dat in me opkomt als ik denk aan verhuizen. Daarna komen woorden als stress en hoge kosten in me op. Verhuizen is niet leuk, en dat gaat het ook niet worden. Toch verhuist de Nederlander gemiddeld 8 keer in het leven. En nu we er economisch weer wat beter voorstaan neemt het aantal verhuizingen snel toe. Verhuizingen zijn uiteraard gecorreleerd aan het aantal transacties op de woningmarkt.

Zo’n 80 procent van de verhuizende Nederlanders kiest ervoor om zelf te verhuizen. Dit houdt vaak in dat vrienden worden ingeschakeld om een dagje te sjouwen, een busje gehuurd moet worden en al weken van te voren ingepakt en gemonteerd wordt. Maar 20 procent kiest voor een verhuisbedrijf. In dat geval hoeft er stukken minder gedaan te worden, uiteraard betaal je hier wel voor.

Een verhuizing kan je nu ook online boeken. Vergelijkbaar met het boeken van een vakantie. De startup Emoov maakt het mogelijk om aan de hand van jouw inboedel een vaste prijs af te geven voor een verhuizing. Vergelijk het maar met het boeken van een vakantie via booking.com. Die site geeft inzicht in de beschikbaarheid van hotels en hier rolt een vaste prijs uit. Emoov doet hetzelfde, hoewel je de verhuizing direct bij dit bedrijf boekt en dus niet bij allerlei aangesloten verhuizers.

Een testje levert wat leuke details op. Wist je bijvoorbeeld dat je op een maandag en een dinsdag (veel) goedkoper verhuist? En dat een parkeerplaats voor de deur ook geld scheelt? Voer op Emoov jouw inboedel in en er volgt een prijs. Na de prijs kun je een verhuizing direct inboeken in de agenda.

De software achter Emoov houdt rekening met allerlei factoren die van invloed zijn de prijs van een verhuizing. Zoals gezegd is de dag van de week van invloed op de prijs en uiteraard jouw inboedel. Maar verdiepingen in een woning, af te leggen afstand met de verhuiswagen en de aanwezigheid van een lift zijn allemaal factoren die de prijs bepalen.

Uiteraard geldt dit voor alle verhuizers maar vaak zal een offerte gebaseerd zijn op wat natte vinger werk waarbij de prijs hoger uitvalt om het risico van de verhuizer in te perken. Emoov biedt een mate van transparantie. Transparantie die de verhuisbranche hard nodig heeft. Wist je dat een kleine verhuizing al voor 500 geregeld is? En dan ben je nog verzekerd ook. Dat is veel goedkoper dan ik dacht. Wellicht bij de volgende verhuizing toch eens nadenken over het inhuren van een professional.

Verhuizen maar dan makkelijk

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *