Met wat voor klus je ook aan de slag gaat, wanneer je een grote verbouwing begint bij huis dan is de kans groot dat je aan de slag gaat met betonblokken. Aan- of uitbouw aan de woning? Dan zullen ze goed van pas komen, maar ook bij het bouwen van een garage, de fundering in de kelder of een trasraam komen deze betonblokken goed van pas. Op deze pagina lees je er meer informatie over.

Aan de slag met betonblokken

Wie zelfstandig aan de slag gaat met betonblokken dient ervoor te zorgen over de juiste materialen te beschikken en op de correcte manier te werk te gaan. Om de betonblokken te verwerken wordt er vaak gebruik gemaakt van metselmortel. De hoeveelheid hiervan die nodig is, is afhankelijk van de grootte van de muur. Daarnaast wordt er vaak zowel extra mortel besteld als een groter aantal betonblokken, zodat oponthoud wordt voorkomen.

Naast het kopen van de betonblokken moet je nog meer materialen hebben om te werk te gaan. Denk aan de speciekuip, een metselkoord, een waterpas, houten latten, een metseltroffel, een cementmixer en andere gereedschappen, zoals een hamer, beitel en haakse slijper. Ga je aan de slag met een grote klus en moet je veel materialen bestellen. Vergeet dan niet zelf contact op te nemen met het bouwbedrijf waar je wilt gaan bestellen. In veel gevallen is het mogelijk om staffelkorting te ontvangen wat op de gehele klus een leuke korting op kan leveren.

De populaire BIA-betonblokken

Ben je op zoek naar betonblokken met een hoge kwaliteit? Dan raden we aan om te kiezen voor BIA-betonblokken. BIA-betonblokken hebben een hoge druksterkte en zijn daarom vaak geschikt voor funderingen en veel andere klussen. Nog een groot voordeel aan BIA-blokken is dat ze een isolerende werking hebben, waardoor deze blokken voor veel verschillende klussen ingezet kunnen worden.

Betonblokken gebruiken voor verschillende klussen aan huis

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *