Boomstam tafel op maat

Een boomstamtafel is heel trendy en is vooral een mooie aanwinst voor je woning. Een tafel met een boomstam tafelblad brengt de natuur in huis een geeft je interieur een rustige look. Maar welke tafel kies je precies en wist je ook dat je boomstamtafels op maat kunt laten maken? In dit artikel vind je alvast een aantal tips om je te helpen de juiste tafel te kiezen.

Op maat gemaakt

 

Niet elke tafel met standaard afmetingen past perfect in je woning. Misschien heb je een klein gezellig appartementje waar je toch een boomstam tafel wilt in plaatsen. Of misschien woon jij in een groot industrieel pand en wil je een heel grote tafel voor je eetkamer. Dan kun je best een boomstam tafel op maat laten maken. De prijzen vallen best wel mee. En van één ding mag je zeker zijn: een dergelijke tafel heb je voor het leven.

Elke boomstamtafel is uniek

 

Het mooie aan een boomstamtafel is dat het een uniek stuk is. Elke boom is uniek en daarom is ook elk tafelblad uniek. Je ziet mooi de nerven en de noesten van het hout. En bij bepaalde ontwerpen zie je nog duidelijk de vorm van de boom en soms ook nog stukken schors aan de zijkanten van het tafelblad. Dit maakt dat niemand anders dezelfde tafel heeft als de jouwe. Mooi meegenomen, toch?

Kies het juiste onderstel

 

Als je een boomstam tafel op maat laat maken, kun je ook het onderstel kiezen dat jij wilt. Zo kun je je tafel volledig laten aansluiten bij je interieur. Kies voor je industriële pand bijvoorbeeld voor grote metalen poten, U-vormig of X-vormig opgesteld. Voor je moderne woning kies je voor fijne minimalistische poten. In een moderne woning vormt een boomstamtafel een heel mooi contrast met je interieur en is juist daardoor een heel grote blikvanger. Bij je landelijke of klassieke woning passen robuuste houten poten heel goed.

Kies het hout en de afwerking

 

Het meest bekende hout voor een boomstamtafel is eiken hout. Maar je vindt ook boomstam tafels in vuren hout, mahonie, Afrikaans padouk of suar hout bijvoorbeeld. Of je nu kiest voor inlands hout of voor tropisch hardhout, elke houtsoort heeft zijn eigen uitstraling en kenmerken. Laat je hierover goed informeren. Naast het hout kies je zelf ook de afwerking. Wil je je hout volledig naturel, of wil je een laklaagje? Ga je liever voor beits of voor olie? Het kan allemaal. Ook hierin zal een professioneel bedrijf dat boomstam tafels op maat maakt, je heel goed over adviseren.

Boomstam Eettafel op maat

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *