Iemands mobiliteit is inderdaad een zegen die vaak als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Ik besefte dit toen ik mijn grootmoeder zag worstelen om op te staan en zelfstandig te gaan zitten nadat ze een kunst knie heeft gekregen. Door een grotere afhankelijkheid van mensen in de buurt en verminderde mobiliteit voelde ze zich emotioneel en gefrustreerd. De oplossing was een

https://www.bankstellenshop.com/sta-op-stoel/” op stoel die ze aarzelend nam, maar later gewoon weigerde afstand van te doen. Ze was opgetogen haar mobiliteit terug te vinden met het grootste gemak. Het stelde haar ook in staat om zittend op verschillende comfortabele posities te zitten.

Laten we eens kijken naar wat een sta op stoel is, naar de beschikbare typen en hoe men de beste zo’n stoel kan kiezen.

Sta op stoelen op als mobiliteitshulpmiddel

Als een medische hulpmiddel welke voor de meeste mensen niet in de basis verzekering is opgenomen is het verstandig om je volledig in te lezen. Dit zijn namelijk stoelen waarbij de gebruiker geleidelijk naar een staande positie wordt gebracht en op een vergelijkbare veilige manier naar een zittende positie wordt gebracht. Hij kan rechtopstaand worden gebruikt of met een druk op een knop in verschillende hoeken worden geplaatst. Er is voldoende vloerruimte onder de voorkant van de stoel waardoor de gebruikers hun zwaartepunt na het opstaan kunnen vinden.

Diverse functies van de stoelen

– Sta op stoelen bieden verschillende afmetingen op het gebied van zitbreedte, zitdiepte, rughoogte, totale hoogte en zo voorts

– Ze hebben een veelzijdige gewichtscapaciteit, van normaal postuur tot aan zwaargewicht.

– Stoffering, kleuren en ontwerpen zijn onder meer stof-, leer-, fluweel-, vinyl- en vlekbestendig pvc.

– Ze hebben een voetsteun verlenging hebben

– Extra / optionele functies zijn warmte- en massage functie, opvouwbare lade tafeltje, zijkussens, verstelbare zitriemen, etc etc.

Sta op stoelen zijn met name handig voor ouderen, mensen met een handicap, hulpbehoevenden, mensen die lijden aan artritis of herstellen van een knie- of schouderoperatie. Bepaalde optionele functies, zoals warmte en massage, bieden therapeutische voordelen voor mensen met stijve en pijnlijke gewrichten, artritis, rugpijn, gezwollen onderbenen, enkels en voeten. Ze kunnen ook worden aangepast om houdingen te verbeteren en de druk te verminderen voor mensen met wervelkolomkrommingen.

Sta op stoelen kunnen een mooie aanvulling zijn op de inrichting van het huis. De stoffen ontwerpen en kleuren kunnen het interieur van het huis aanvullen. De bekleding is ook verkrijgbaar in verschillende stoffen, kleuren en ontwerpen.

Vanaf het ligmechanisme en de positionering van de voetsteunen kunnen op sta stoelen voor verschillende doeleinden worden gebruikt en zijn ze ingedeeld in drie brede categorieën:

Twee-positie stoelen

Stoelen met drie posities

Oneindige positie stoelen

Laten we elk hiervan in detail bekijken om inzicht te krijgen in hun werking, gebruik en beoogde effect voor de gebruiker.

Aantal verschillende sta op stoelen uitgewerkt

Twee-positie stoelen

Deze stoelen hebben een gemeenschappelijke motor achteraan en de voetsteun. Dus als de rugleuning achterover leunt, gaat de voetsteun gelijktijdig omhoog. Ze bieden twee posities:

Ten eerste is dat van een rechtopstaande stoel waarbij de rug rechtop staat. Wanneer de gebruiker uit de stoel wil stappen, buigt met een druk op de knop de rug naar voren en helpt de gebruiker de stoel te verlaten.

Ze kunnen achterover leunen tot een hoek van maximaal 45 graden en bieden een ontspannen ’tv-kijk’-positie. Ook als de gebruiker de stoel wil verlaten, wordt de controller gebruikt om eerst in een zittende positie te komen om vervolgens uit de stoel te stappen.

De rugleuning kan echter overal tussen de rechtopstaande positie tot een hoek van 45 graden worden gestopt door de drukknop los te laten.

De stoelen zijn met betrekking tot stroom verbruik ook relatief zuinig. Ook vereisen ze niet te veel ruimte en kunnen ze gemakkelijk in de woonkamer worden geplaatst.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, gewichtscapaciteit, “looks” en optionele functies.

Stoelen met drie posities

Drie-positie sta-op-stoelen hebben ook een enkele motor welke speciaal is voor de rugleuning en de voetsteun. Dus de rugleuning en voetensteun werken tegelijk met elkaar. Naarmate de rugleuning achterover neigt stijgt de voetsteun gelijktijdig. Ze laten de gebruiker in drie comfortabele posities zitten:

Ten eerste is dat van een rechtopstaande stoel waarbij de rug rechtop staat. Wanneer de gebruiker uit de stoel wil stappen, buigt met een druk op de knop de rug naar voren en helpt de gebruiker de stoel te verlaten.

Ze kunnen achterover leunen tot een hoek van 45 graden en bieden een ontspannen ’tv-kijken’-positie. Nogmaals, wanneer de gebruiker de stoel wil verlaten, wordt de afstandsbediening gebruikt om eerst in een zittende positie te komen en vervolgens uit de stoel.

Ze kunnen verder strekken op een comfortabele dut / ligpositie te verkrijgen, waarbij een V-hoek wordt gevormd tussen de rug en de zitting.

De rugleuning kan echter overal tussen deze drie posities worden afgesteld door de drukknop los te laten.

De combinatie van comfort en stijl en met de 3 standen maken gebruik van een zwaar hefmechanisme. Ze bieden echte prijs-kwaliteitsverhouding en zijn verkrijgbaar in verschillende grootten, zitbreedten, hoogte, gebruikersgewicht, stof, kleuren, rugstijlen en extra functies.

Oneindige positie stoelen

Deze stoelen werken met dubbele motoren, één voor de rug en de voetsteun. Dus nu de rugleuning en de voetsteun onafhankelijk van elkaar worden aangestuurd, kunnen ze door de gebruiker afzonderlijk worden aangepast aan zijn / haar behoeften. De handregelaar heeft elk twee afzonderlijke drukknoppen voor de rug- en voetsteun. De achterkant kan 180 graden worden geheld en nog verder.

Bijkomstig hebben deze stoelen een veel hogere functionaliteit dan stoelen met 2 en 3 standen. Dus, anders dan rechtop zitten, in een tv-kijkpositie en een dutpositie, zijn er veel meer comfortabele posities die men kan uitwerken.

Belangrijke factoren om te overwegen bij het kiezen van de perfecte sta op stoel.

Doel: Als iemand een sta-op-stoel nodig heeft voor pure ontspanningsdoelen, dan zou een basismodel van een 2- of 3-positie stoel voldoende moeten zijn. Maar voor degenen die veel tijd op de stoel doorbrengen en misschien thuis gebonden zijn, zou een stoel met oneindige posities misschien wel een echt goed idee zijn..

Budget: een standaard 2-positie sta op stoel is veel zuiniger dan een heavy-duty 2 motorige stoel. Extra functies zullen de kosten uiteraard nog verder verhogen.

Afmetingen: De breedte en diepte van de stoel, de hoogte van de rugleuning, de totale stoelhoogte, gewichtscapaciteit, rugstijl, type bekleding, extra functies, beschikbaarheid van de ruimte, zijn andere beslissende factoren in het spel. Mensen met beperkte ruimte kunnen altijd kiezen voor een ruimtebesparend stuk tuinstoelen. Uiteraard is dit alles ook wel afhankelijk van het vorige punt “Budget”.

Je kunt de stoelen vinden door op “Fauteuils” te klikken en vervolgens op de “sta op stoelen” of via https://www.bankstellenshop.com/sta-op-stoel/ link.

Mocht je vragen hebben dan horen we het graag!

Hoe kies je de perfecte sta op stoel?

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *