Damwandplaten bevestigen

Wil je damwandplaten monteren op bijvoorbeeld een dierenhok of schuurtje? Volg dan de volgende stappen voor het monteren van de damwandplaten. Ook kun je onderstaande uitleg gebruiken wanneer je damwandplaten gaat gebruiken voor het monteren van wanden.

Benodigdheden

Start met een juiste onderconstructie met houten latten. De houten latten bevestig je horizontaal en verticaal. Houd daarmee rekening met de juiste balkafstand voor een minimale draagkracht. Bij de levering van damwandplaten wordt een dergelijke draagvlak berekening veelal meegeleverd.

Gebruik speciale schroeven voor het vastzetten van de damwandplaten met een rubberen ring. Die ring zorgt ervoor dat er geen water door het dak lekt en er geen roest ontstaat in de schroefgaten.

Damwandplaten zijn leverbaar in verschillende lengtematen. Bijvoorbeeld van twee meter lang tot soms wel 5 meter lang. Een dak of wand legt u hierdoor snel dicht, omdat je soms alleen maar van rechts naar links hoeft te werken.

Vastschroeven damwandplaten

Schroef minimaal 5 schroeven per vierkante meter in de damwandplaten. De schroeven moeten in het dal worden vastgeschroefd, zodat de stalen beplating niet gaat deuken. Draai de schroef ook niet te ver door, om een deuk in de beplating te voorkomen. Het nadeel van een deuk is dat hier water in blijft staan, wat na enige tijd beschadiging aan de coating kan veroorzaken.

Afwerking van het dak

Om een dak naast waterdicht ook winddicht te maken worden veelal windveren en nokstukken geplaatst. De windveren bevestigt u aan de zijkant van het dak. Een nok is nodig om de punt in het dak dicht te maken. Deze hulpstukken zijn niet nodig bij het maken van een wand.

​Damwandplaten bevestigen

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *