Vintage Krijtbord – Met zo’n gaaf, vintage memobord in milkpaint kan zelfs de grootste sloddervos niet vergeten waar hij of zij aan moet denken.

Verstekzagen

Zaag een mdf plaat op de gewenste maat of laat dit doen. Pas hierop de maten van de latjes aan en zaag ze verstek 1 . Leg de latjes op het bord en kijk of ze goed passen en op elkaar aansluiten.

Mengen kleuren schoolbord

Meng, om de kleur van een oud schoolbord te krijgen met Milk Paint, twee delen Milk Paint Boxwood en één deel Artissimo met een gelijk deel aan water. De Milk Paint moet ongeveer de dikte van koffiemelk krijgen 2 . Laat de mix circa 10 minuten rusten zodat de pigmenten goed worden opgenomen door het water. Vaak dikt de Milk Paint nog wat in. Voeg eventueel nog wat water toe en breng het dan met een kwast aan op het MDF bord 3 .

Krijt aanbrengen

Laat het bord drogen of föhn het op een afstandje droog. Breng nu krijttekeningen of teksten aan op het bord en wrijf alles weer uit met een droge doek zodat een witte waas overblijft 4 en 5 .

Lijst

Meng twee bij elkaar passende kleuren Milk Paint apart in bekertjes 6 . Meng van beide één deel poeder met één deel water. Verf de lijst in de eerste kleur en laat het drogen of föhn het droog. Breng hierna waxpuck aan: dit zorgt ervoor dat de tweede laag niet overal hecht en de eerste kleur na het schuren er later weer doorheen komt. Dit geeft een mooi verweerd effect 7 . Verf de lijst in de tweede kleur, dus ook over de gedeeltes waar de waxpuck is aangebracht 8. Föhn het droog, waardoor er een craquelé-effect ontstaat. Er kan her en der verf afbladderen, maar dat is de bedoeling. Schuur de lijst zodat de eerste kleur weer tevoorschijn komt 9 . Breng er wax op aan dat dient als beschermlaag.

Montage

Je kunt het krijtbord in elkaar zetten door te lijmen, nieten of spijkeren. Als het vastzit controleer je of de randen van de MDF plaat nog een likje verf nodig hebben van de kleuren van de lijst. Werk het bij, zodat het een mooi geheel wordt.

Dit is een artikel van hobbyhandig.nl geschreven door Anouk Böhmer – pavostyling.nl.

Vintage krijtbord

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *