Regen is geweldig voor je tuin of als verkoeling tijdens de zomerhitte, maar het kan rampzalig zijn als je een kelderlekkage hebt. Huiseigenaren die veel tijd besteden aan het online bekijken van doe-het-zelfvideo’s, denken misschien dat het vrij eenvoudig is om een kelderlekkage te voorkomen. We geven je in deze blog een aantal tips om een kelderlekkage te voorkomen.
Waarom een kelderlekkage voorkomen?
Een vochtige of natte kelder is zeker een teken dat je ondergrondse ruimte lekt. Ervoor zorgen dat de kelder van je huis waterdicht is, is om de volgende redenen erg belangrijk:

 • Voorkom schimmelgroei, wat grote gezondheidsproblemen voor je gezin kan veroorzaken
 • Bescherm je bezittingen, waaronder kostbaarheden en waardevolle herinneringen, tegen verwoesting door overstromingen of waterschade
 • Houd de basis van je huis intact en vermijd verschuivingen die scheuren en buigingen kunnen veroorzaken die tot ernstige structurele schade aan het gebouw kunnen leiden

Tips voorkomen een kelderlekkage
Hoewel er enkele tips zijn die je zelf kunt proberen om de omstandigheden te verbeteren, maar bij ernstige gevallen moet je zeker de hulp inroepen van professionals die je kelder waterdicht kunnen maken om toekomstige problemen te voorkomen.

 • 1.Maak je dakgoten schoon
  Wanneer verstopte goten beginnen te overstromen, kan er water rond je fundering worden verzameld. Verwijder vuil inclusief bladeren en installeer bladbeschermers en regenpijpverlengers, zodat het water op minstens 10 meter afstand van de kelder van je huis wordt gericht.
 • 2.Bekijk het water in je tuin
  Als je geen ervaren tuinier of tuinarchitect bent, besteed je mogelijk niet veel aandacht aan de helling van je gazon. Een onjuiste indeling kan ertoe leiden dat water in je huis loopt, wat het laatste is wat je wilt als je een kelderlekkage hebt. Je kunt aarde toevoegen om ervoor te zorgen dat het niveau het hoogst is rond de omtrek van je huis, waardoor water uit je kelder wegvloeit.
 • 3.Besteed aandacht aan de bomen
  Je kunt genieten van de voordelen van schaduw van bomen in je tuin, maar realiseer je dat deze bomen agressieve wortels hebben en op niet minder dan 20 meter van je huis moeten worden geplant om de basis te beschermen? Voor kleinere soorten is ongeveer 10 meter vrije ruimte vereist.
Hoe een kelderlekkage voorkomen

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *