Ik houd ervan om oude spullen zoveel mogelijk te hergebruiken. Nu hadden we een oude kast, die na al die jaren nog steeds goed en solide is, maar die wel een trend update kon gebruiken.

Schilderen is mijn ding. Dit was dan ook een project die ik graag gedaan heb.

Krijtverf

Op de linker foto zie je hoe de kast eruit zag. In een woord: saai. Verouderd slot, en plastic folie gedeeltelijk op het glas. Daarnaast zat er ook een ouderwets patroontje op de achterwand binnen.

Het eerste wat ik gedaan heb was het plastic folie en de het folie op de binnen achterwand verwijderen. Vervolgens de deuren uit hun scharnieren gehaald, en het werk kon beginnen. Ik heb gebruik gemaakt van krijtverf. Dit is een matte verf, die in een keer dekt. Het smeert heel goed uit, dus ik had er niet veel voor nodig, en was met 1 laag klaar.

Omdat mijn huis een beach thema heeft (zie ook mijn artikel over inrichten met social media) en een echte eyecatcher van de kast wilde maken zonder dat deze er heel druk uitziet, heb ik als kleur gekozen voor een zacht turquoise.

It’s all about the details darling…

Nadat ik de hele kast geschilderd heb (ik had deze overigens niet geschuurd. Dat was niet nodig), was het tijd om de slotjes en knopjes te vervangen. Toevallig vond ik in een winkeltje in Zeeland deurknopjes gemaakt van keien. Helemaal passend bij mijn thema!

Nu kun je na het schilderen het hout nog opschuren, om een vintage look te creëren. Ik heb ervoor gekozen om dit niet te doen. Het enige wat ik nodig had was een verhuizing. Door het sjouwen en transporteren zijn er kleine, natuurlijke beschadigingen aangebracht aan de kast, wat het des te authentieker maakt.

In mijn beach house komt de kast helemaal tot zijn recht!

DIY: Een oude kast opknappen met krijtverf

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *