Bijen/wespen verwijderen is een vak apart! Toch is het belangrijk om zo snel mogelijk van deze beestjes af te komen. Niet alleen zijn met name kinderen bang voor de wespen en bijen. Ook loop je het risico gestoken te worden. Iets wat voor een allergische reactie kan zorgen, met alle gevaren van dien. Reden genoeg om de wespen en bijen tijdig uit je tuin te verdrijven. Er zijn hierbij verschillende factoren om rekening mee te houden. Wist je bijvoorbeeld dat het verdrijven van bijen een hele andere aanpak vergt, dan het verjagen van wespen?

Het is niet toegestaan om bijen zelf te bestrijden

Het gebruik van gif om de bijen te doden is in Nederland verboden. Dit valt te verklaren door het feit, dat de bij een beschermde diersoort is. Je zal een imker in moeten schakelen om de bijen uit je tuin weg te nemen. De imker doodt de bijen echter niet, maar neemt deze mee naar een andere plek. Zo heb je hier geen last meer van en blijft het diertje in leven. De bij zorgt niet alleen voor de productie van honing, maar levert ook zijn bijdrage bij voorbeeld het bestuiven van planten. Reden genoeg om met respect met de bij om te gaan.

Beperk de overlast van bijen tot een minimum

Met name tijdens de zomermaanden kun je last hebben van de bij. Er zijn verschillende maatregelen te nemen, om de bij ver van je terras te houden. Plaats bijvoorbeeld een aantal vlinderstruiken aan de rand van je tuin. Niet alleen vlinders genieten van deze plant, ook bijen komen naar de plant toe. Doordat er voldoende voedsel in de plant te vinden is, hoeft de bij niet naar je terras of woning te komen. Ook is het verstandig om zoetigheid kort na het openen in een afsluitbare verpakking op te bergen.

Een bijennest benader je anders!

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *