Zie je meerdere wespen plotseling langs je oren vliegen en vliegen ze steeds weer in dezelfde richting? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een wespennest in of rondom jouw woning. Dat is zeker geen pretje, zeker niet als je je bedenkt dat een volgroeid wespennest tot wel 7.000 wespen kan bevatten! Zolang je uit de buurt blijft van het nest en geen onverwachte bewegingen maakt in het bijzijn van de wespen, zullen ze jou ook met rust laten. Maar voelen de wespen zich bedreigd? Dan zullen ze zeker niet aarzelen om een paar pijnlijke steken uit te delen. Maar wat moet je dan wel doen als je huis vol zit met deze vervelende beestjes? Een professionele bestrijder inschakelen natuurlijk! Er zijn genoeg bestrijders die jou graag helpen met wespennest bestrijding Amersfoort. Zodra je een afspraak hebt gemaakt met een vakman kun je alvast op zoek gaan naar de plaats waar het nest zich bevindt. Om je hiermee op weg te helpen hebben wij alle tips & tricks voor je op een rijtje gezet. Lees daarom snel verder voor het antwoord op jouw vragen.

 

Waar moet ik zoeken?

Zodra de wespen je om de oren gaan vliegen is het eigenlijk al foute boel. De wespen zijn namelijk maanden bezig met de opbouw van hun nest en de bijbehorende kolonie. Dit doen ze in alle rust op een beschutte plek. Zodra alle larven zijn uitgegroeid tot werksters gaan ze op zoek naar voedsel. Op dit moment gaan ze jou lastig vallen. Ze komen namelijk terecht in bijvoorbeeld je keuken, in de tuin of in de voorraadkast. Om erachter te komen waar de wespen vandaan komen, kun je de vliegroute volgen. In de meeste gevallen gaan de wespen namelijk rechtstreeks terug naar het nest. Dit is het moment waarop jij ze op heterdaad kan betrappen! Let er wel op dat je kalm blijft en niet te dicht op het nest komt. Zo voorkom je agressieve wespen die steken uitdelen. Je wilt natuurlijk niet dat er 7.000 boze wespen op je af vliegen!

 

Wat als ik te bang ben?

Het is heel begrijpelijk dat je er niet op zit te wachten oog in oog te komen met de 7.000 wespen. Wacht in dit geval rustig op de wespenbestrijder zodat hij de plek van het wespennest kan achterhalen en het nest meteen kan bestrijden. Dit is voor een professional een kleine moeite en hij kan je al snel gerust stellen. Zo weet je waar je aan toe bent en hoef je alleen maar vanaf de zijlijn mee te kijken. Dat is wel zo prettig!

Help! Een wespennest in huis!

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *