Wanneer je met een lekkage rond het dak van je woning te maken hebt, is snel handelen een vereiste. Je wilt immers voorkomen dat het vocht via het lek in je dak in het houtwerk van je woning trekt. Mocht dit toch gebeuren, dan kun je te maken krijgen met houtrot! Bijzonder vervelend, omdat houtrot lang niet altijd te herstellen is. In sommige gevallen moet een groot deel van het houtwerk vervangen worden. Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om een lek aan je dak zelf op te sporen. Een lek aan het dak oplossen is echter lastiger. Schakel hier professionele hulp voor in!

Gebruik een zaklamp en schijn van buiten naar binnen

Een van de manieren om het lek aan je dak te achterhalen, is het gebruik van een zaklamp. Zorg dat de ruimte onder het dak donker is. Door met de zaklamp van buiten naar binnen te schijnen, zal al snel duidelijk worden waar zich een klein lek bevindt. Ook kun je gebruik maken van kleurstof. Doe de kleurstof in een emmer met water en giet dit voorzichtig over het dak. Op de plek waar de kleurstof aan de binnenzijde van het dak zichtbaar wordt, bevindt zich de bron van de lekkage. Kijk vooraf goed of de kleurstof geen schade aanricht aan je dakconstructie.

Probeer het water zo goed mogelijk op te vangen Het is belangrijk om het water zo goed mogelijk op te vangen. Dit doe je door bijvoorbeeld een emmer onder het dak te plaatsen. Ook kun je ervoor kiezen om een vochtige doek tegen de plek van de lekkage aan te drukken. Het vocht wordt zo opgenomen door deze doek, wat een verdere waterschade voorkomt. Tot slot is het slim om voor een preventieve controle van het dak te kiezen. Een dakdekker kan je hier eens per jaar bij helpen.

Zo spoor je een lek aan je dak op

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *