Heb je net een nieuw huis, of wil je je huidige huis eens een flinke opknapbeurt geven? Dat kan gemakkelijk en eenvoudig. Je kan je woonkamer of een andere kamer in je huis gemakkelijk een nieuw uiterlijk geven. In dit artikel bespreken we de verschillende manieren om je woonkamer of een andere kamer naar keuze een nieuw uiterlijk te geven.

Verven
Je kan, zoals de meeste mensen doen, je kamer eens een likje verf geven. Verf is een goedkope methode om de muren in je woonkamer een ander uiterlijk te geven. Verven is wel een intensieve klus omdat je het vaak meerdere keren moet doen voordat je de goede kleur hebt bereikt. Als je een muur wilt verven van een donkere naar een lichtere kleur dan zal je sowieso twee tot drie keer moeten verven voordat je het beoogde resultaat bereikt. Je kan er ook voor kiezen om een nieuwe grondlaag aan te brengen, maar dan ben je sowieso ook twee keer aan het verven.

Behangen
Een alternatief op verven is behangen. Hiermee breng je een nieuwe laag aan op je muur. Behangen is een lastige maar belonende klus. Omdat je met behang veel kanten op kan zijn er oneindig veel mogelijkheden. Het leuke aan behang is dat er veel verschillende patronen en figuren te kiezen zijn waardoor je een vrolijke kamer kan ontwikkelen. Voor behang is het wel noodzakelijk dat je alle vorige lagen van de muur afhaalt en dat de muur mooi en egaal is. Anders zullen er bobbels en luchtbellen ontstaan.

Strips
Tot slot is er de laatste jaren een alternatief ontstaan op verven en behangen. Namelijk met behulp van plakstrips je muur decoreren. Plakstrips zoals een steenstrip, zijn strips die je op je muur kan plakken met een figuur of materiaal herop. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor houten wandbekleding waarbij je een houtstrip op je muur plakt.

Je kamers opknappen

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *