In Nederland komt er overal kalkhoudend water uit de kraan. Dat kalkhoudende water kan kalkaanslag veroorzaken. Door kalkaanslag gaan apparaten eerder kapot, krijg je een witte gloed op je servies en worden je kleren doffer. Wanneer je eenmaal last hebt van kalkaanslag, kost het veel tijd om hier weer van af te komen. Sommige mensen beweren dat je kalk makkelijk kan weghalen met huis, tuin en keukenmiddeltjes. Maar je moet dan alsnog hard boenen om de kalkaanslag te verwijderen. Kalkaanslag is te voorkomen en dat is makkelijker dan je denkt.

Kalk voorkomen

De oplossing voor kalk is simpel: Koop een waterontharder. Daarmee pak je het probleem direct bij de bron aan. In plaats van dat je je suf moet boenen om kalkresten te verwijderen. Kalkhoudend water is schadelijk voor je huishoudelijke apparaten die water gebruiken. Zoals je wasmachine, strijkijzer of de waterkoker. Wees er daarom op tijd bij. Wanneer je eenmaal veel last hebt van kalkaanslag is het lastiger om eraf te komen!

Minder boenen

Als je schoonmaakt met ontkalkt water dan is schoonmaakmiddel bijna overbodig. Dit komt omdat schoonmaakmiddel zich veel beter bindt aan ontkalkt water. Na een tijdje laat alle oude kalk los waardoor schoonmaken makkelijker gaat. Een waterontkalker scheelt veel tijd en geld. Je bent minder lang bezig met schoonmaken en je hebt minder schoonmaakproducten nodig.

Ontkalkt water smaakt beter

Wanneer je thee inschenkt komt er een soort olieachtig laagje op je thee. De theeblaadjes reageren op kalk. De reactie zorgt ervoor dat veel smaak in de thee verloren gaat. En kalkhoudend water smaakt bitter. Je zal ook meteen merken dat kalkvrij water beter smaakt. Een ander een voordeel van kalkvrij water is dat het tijd bespaard. Je hoeft nu niet meer je koffiezetapparaat of je waterkoker te ontkalken.

Minder stookkosten

Kalk zit ook in de verwarmingsbuizen. Dit kan uiteindelijk neerslaan in de leidingen van je verwarming. Na een tijdje slibben je leidingen dicht door de kalkaanslag. Het kost de verwarming nu meer energie om het huis op de juiste tempratuur te houden. Na een tijdje zal je in je portemonnee merken dat je bespaart op je energierekening door een waterontharder.

Voor ieder huishouden geschikt

Een waterontharder is geschikt voor ieder huishouden. Maar een waterontharder is ook prima geschikt voor een bedrijf. Wil je meer informatie hierover? Maak dan via BWC waterontharders een afspraak voor een informatiegesprek.

Hoe voorkom je kalkaanslag?

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *