Gordijnen zijn echt super belangrijk. Ze zijn niet alleen mooi, neem nu een Duo Rolgordijn, maar ook nog eens erg praktisch. Ze geven ons privacy, een fijne nachtrust en een goede kamertemperatuur. Ideaal dus!

Om het ons nog gemakkelijker te maken hebben vele fabrikanten er voor gekozen om over te schakelen naar elektrische rolgordijnen. Maar wat zijn dat? En is dit moeilijk om te installeren? Hier beantwoorden we deze vragen.

Wat is een elektrisch rolgordijn

Elektrische rolgordijnen zijn gordijnen die elektrisch te verstellen door een speciale gordijnrails. Met een elektrisch gordijn hoef je dus niet meer van de bank te komen om je gordijnen te verstellen. Nee, door de bijgeleverde afstandsbediening kun je gemakkelijk zelf vanaf de bank de gordijnen verstellen.

Dit is natuurlijk ideaal voor mensen die een hekel hebben aan het verstellen van hun gordijnen. Maar het is ook zeer aan te raden voor hele hoge ramen. Hier kun je namelijk zelf maar lastig bij. Door het installeren van een elektrische rails bespaar je jezelf dus het nodige werk.

Elektrische rails en gordijnen zijn ondertussen veel verkrijgbaar. Eén van de grotere leveranciers is Powered Blinds. Kijk eens op hun website om een kijkje te nemen in wat er allemaal mogelijk is.

Moeilijk te installeren?

Een elektrisch gordijn is wezenlijk niet heel anders dan een normaal gordijn. Dat wil zeggen dat een elektrisch gordijn, net als een normaal gordijn, gebruik maakt van een rails waaraan het gordijn gehangen moet worden. Deze rails moet simpelweg op de juiste positie vastgemaakt worden.

Ben je dus een beetje handig dan moet je een elektrisch gordijn met gemak zelf kunnen installeren. Belangrijk is wel natuurlijk dat je de rails op een plek hangt waar je deze kan verbinden, via een stekker, met elektriciteit. Dit vereist enige voorbereiding. Daarnaast is het cruciaal dat je zorgt  dat je goed gereedschap en een redelijke trap hebt. Heb je dit allemaal dan komt het helemaal goed.

 

Is een elektrisch rolgordijn installeren lastig?

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *