Een eettafel moet goed passen bij de smaak en stijl van je huis. Als er bijvoorbeeld een hele strakke woonkamer is, is het vreemd als de eettafel heel klassiek is. Daarnaast vindt de koper een van de twee waarschijnlijk niet mooi. MisterTafel heeft allerlei tafels in de aanbieding voor iedere stijl en smaak. Bij het zoeken van eettafels kan het lastig zijn, doordat de keuze zo overweldigend groot is. Er zijn daarom een aantal aspecten om aan te denken bij het kopen van een tafel.

Ruimte

Wanneer het tijd is voor een nieuwe eettafel zijn er een aantal dingen waar rekening mee moet worden gehouden. Het eerste aspect is de beschikbare ruimte voor de eettafel. Waar sommigen een hele eetkamer hebben en meer dan genoeg ruimte voor een tafel voor tien personen, hebben andere een hoekje waar zoveel mogelijk mensen moeten kunnen zitten. Daarom is het belangrijk om na te gaan welke ruimte er is en hoeveel mensen er in die ruimte moeten kunnen zitten, om niet thuis te komen met een te grote of te kleine eettafel.

Gebruik

De tweede vraag die je jezelf kunt stellen is hoe de tafel gebruikt zal worden. Wordt het een formele eettafel die eigenlijk alleen gebruikt wordt met kerst en pasen? Of wordt het een keukentafel waar iedere dag meerdere uren worden doorgebracht. De volgende vraag is hoe de gebruikers van de tafel hiermee om zullen gaan. Kleine kinderen zullen minder zuinig en voorzichtig met een tafel omgaan dan een ouder echtpaar. Dit kan ertoe leiden dat bepaalde materialen niet gekozen zullen worden, omdat ze erg snel beschadigen. Een voorbeeld hiervan zou hout kunnen zijn.

Kleur

Tot slot moet er nagedacht worden over de kleur van de tafel. Wil je een donkere tafel of juist een lichte tafel? Wil je dat de kleur van de tafel warm of juist koel is, wanneer je de rest van de kleuren in het huis in gedachten houdt. Denk hierbij ook aan de rest van de ruimte en hoe donker of licht deze zijn.

Wat voor eettafel past bij mijn woonkamer?

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *