Hout is een duurzaam product

Over de vele voordelen van houten speelgoed wordt vaak niet nagedacht. Het wordt van duurzaam geproduceerd hout gemaakt, let hier op het keurmerk FHC, en het heeft een lange levensduur. Het is biologisch afbreekbaar en er worden geen giftige stoffen in verwerkt zoals PVC en BPA. Het is dus veilig voor kinderen om lekker mee te spelen.

 

Hout is sterk

Hoewel plastic speelgoed vaak goedkoop is, gaat het ook een stuk minder lang mee. Elektronica gaat kapot, lampjes en geluidjes houden er mee op, en je blijft baterijen vervangen omdat deze snel leeg raken. Kinderen gaan ook niet altijd even zachtzinnig met hun speelgoed om. Houten speelgoed en gaat niet zomaar kapot, het is sterk en robuust. Het is ook gemakkelijk schoon te maken, even door een sopje halen, of een doekje erover halen, wel even laten drogen en weer door met spelen.

Er wordt actiever gespeeld

Doordat houten speelgoed simpeler is, wordt er vaak actiever mee gespeelt. Het vraagt meer uitdaging van een kind dan alleen het drukken op een knopje, hierdoor stimuleert het de creativiteit en fantasie van je kindje. Veel speelgoed van tegenwoordig is niet meer gemaakt om echt mee te spelen. Het speelgoed praat of maakt eindeloos muziek zonder dat er veel van je kind gevraagd wordt. Kinderen hebben speelgoed nodig dat hun fantasie prikkelt en waar ze hun energie in kwijt kunnen. Een auto hoeft niet vanzelf te rijden, laat je kinderen lekker duwen. Het zorgt ervoor dat kinderen echt moeten spelen met het speelgoed waardoor ze gestimuleerd worden en beter zelfstandig te spelen, iets wat veel kinderen tegenwoordig een beetje verleerd zijn.

Hout is een mooi natuurproduct

Maar wat wel de belangrijkste reden kan zijn om te kiezen voor houten speelgoed voor je kinderen is dat het er gewoon heel mooi uitziet. Hout is dan ook een ontzettend mooi natuurproduct. Denk maar aan gekleurde blokken met verschillende vormen, een houten treinbaan of houten poppenhuizen. Stuk voor stuk tijdloos speelgoed, wat je misschien zelf nog wel kent uit je eigen kindertijd en waar urenlang mee gespeeld kan worden.

Het is niet alleen leuk om mee te spelen, het ziet er ook nog eens prachtig uit.

Bron: https://b-zonder.nl/

Waarom houten speelgoed voor kinderen?

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *