Als je je huis te koop zet, wil je natuurlijk dat je huis zo snel mogelijk wordt verkocht. Niemand zit namelijk te wachten op eindeloos veel bezichtigingen en een lange tijd van onzekerheid. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je woning wordt gevonden, en dat je woning er bovendien aantrekkelijk uitziet. Benieuwd hoe je dat kan doen? In deze blog geven we je een aantal handige tips!

Bepaal de juiste actuele prijs en vraagprijs

Als je te veel geld vraagt voor je woning, dan wordt deze waarschijnlijk niet snel verkocht. Om erachter te komen wat je woning nou echt waard is, kun je bijvoorbeeld een woningtaxatie uit laten voeren door een makelaar. Nu je de actuele waarde van je woning weet, moet natuurlijk de vraagprijs worden bepaald. Doordat mensen gaan onderhandelen, kunnen er grote verschillen ontstaan tussen de vraagprijs en de verkoopprijs. Tegenwoordig worden deze verschillen iets kleiner, en in sommige steden wordt er zelfs meer geboden dan de vraagprijs. Zorg er ook voor dat je in de juiste prijscategorie ziet op de website van de makelaar. Zo is het slimmer om niet voor een prijs te kiezen die net buiten een prijscategorie valt.

Zoek een goede makelaar

Ook is het belangrijk om een goede makelaar te vinden. De makelaar moet natuurlijk verstand van zaken hebben, maar hij moet ook flexibel zijn. Kies dus voor een makelaar die niet alleen op bepaalde ochtenden bezichtigingen doet, maar bijvoorbeeld ook in het begin van de avond. Hierdoor vergroot je de verkoopkans. Voor een makelaar in Roosendaal kun je bijvoorbeeld terecht bij Ludo van der Eijken.

Laat goede foto´s en videos maken

Jouw woning moet natuurlijk wel opvallen tussen alle andere woningadvertenties. Hier kun je bijvoorbeeld voor zorgen door goede foto’s en video’s te laten maken. Het laten maken van een promotiefilmpje is slimme manier om meer online bezichtigingen te krijgen. Huizen met een promotiefilmpje scoren namelijk hoger in de zoekresultaten van Funda.

De presentatie van je woning en je advertentie op Funda

Voor de presentatie van je woning is het niet alleen belangrijk dat je goede foto’s en video’s hebt, maar ook dat je een persoonlijk verhaal hebt en een aantrekkelijke verkooptekst. Controleer de advertentie van je makelaar dus nauwkeurig. En ben je niet tevreden? Laat dit dan gewoon weten!

Deel je advertentie

Voor een goede vindbaarheid is het belangrijk om je woning niet alleen op Funda te plaatsen, maar bijvoorbeeld ook op Jaap.nl en andere huizensites. Deel je woning bovendien op je social media kanalen en vraag dit ook aan je vrienden. Hierbij moet je wel rekening houden met het feit dat je privacy kan worden aangetast!

Zorg dat je woning er schoon, opgeruimd en aantrekkelijk uitziet

Tijdens een bezichtiging heb je de kans om een goede eerste indruk achter te laten op je kijkers. Zorg er daarom voor dat je huis er netjes opgeruimd uitziet. Ook is het belangrijk dat er voldoende licht binnenvalt. Hierdoor lijkt het alsof je huis ruimtelijker is. Maak je huis ook goed schoon, zodat het lekker fris ruikt. Zet verse bloemen neer en zorg voor de perfecte temperatuur. Zo zullen de kijkers zich zeker op hun gemak voelen!

Tips om je huis sneller te verkopen

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *