Door de krapte op de woningmarkt zijn de meeste woning binnen recordtijd verkocht. Wanneer je dus zelf je huis gaat verkopen, denk je dus dat dit een fluitje van een cent gaat zijn. Maar daar kan je je nog wel eens in vergissen, want er kunnen hobbels op je pad komen. In deze blog lees je enkele tips waarmee je je woning sowieso makkelijk verkocht krijgt!

De juiste makelaar

Het verkopen van je woning kan een stressvolle aangelegenheid zijn. Daarom is het verstandig een professionele en vakkundige makelaar inschakelen. Hierdoor zal het proces een stuk makkelijker en fijner verlopen. Een goede makelaar heeft kennis van de plaatselijke huizenmarkt en het juiste netwerk om de verkoop tot een succes te maken. Maar naast een makelaar die goed z’n werk doet, wil je er natuurlijk ook een kiezen met je ene klik hebt, zodat jullie het ook op persoonlijk vlak goed met elkaar kunnen vinden.

Energielabel

Tegenwoordig ben je bij de verkoop van een huis verplicht een energielabel te overhandigen aan de nieuwe eigenaar. Dit geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw woning is. Indien je huis nog geen energielabel heeft, dien je een definitief energielabel aan te vragen via een energieadviseur. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete.

Verkoop je woning direct

Maar je hebt natuurlijk ook de optie om je huis te verkopen aan een huizeninkoper. Hierdoor ben je gegarandeerd binnen een week van je woning af. Dat gaat als volgt in z’n werk: de huizeninkoper laat je woning taxeren om de waarde ervan te kunnen bepalen. Aan de hand hiervan wordt vervolgens een vrijblijvend bod op je woning uitgebracht. Wanneer je dit accepteert, zullen jullie samen de details zoals de verkoopdatum vaststellen. Ten slotte wordt de koopakte opgesteld en getekend. Dit hele proces neemt minder dan 7 dagen in beslag!

Huis verkopen? Volg deze tips!

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *