Welk hoofdkussen past bij jouw slaaphouding?

Een hoofdkussen is voor een gezonde slaap belangrijker dan je denkt. Velen hebben veel aandacht aan de kwaliteit van hun matras, maar stellen zich tevreden met het eerste het beste hoofdkussen. Een goed slaapkussen is aangepast aan je slaaphouding en die houding bepaalt ook in belangrijke mate het materiaal van je kussenvulling.

Het boxmodel voor zijslapers
Slaap je bij voorkeur op je zij? Dan kies je best een stevig hoofdkussen, het zogenaamde box model. Dit kussen is uitgerust met een opstaande rand waardoor het een grotere hoeveelheid vulling bevat. Daardoor zorgt het voor extra steun aan je nek en vult de ruimte tussen het matras en je hoofd.

Het puntkussen
Het punthoofdkussen is een tweede soort kussen voor zijslapers. Het gaat om een standaard hoofdkussen aangepast aan meerdere slaaphoudingen. Een stevig puntmodel hoofdkussens ondersteunt tegelijk je nek en je hoofd, waardoor je in rechte houding makkelijker inslaapt. Er zijn zelfs meerdere modellen van deze punt hoofdkussens voor zijslapers beschikbaar. Welk soort punt hoofdkussens je kiest hangt vooral van je persoonlijke voorkeur af.

Natuurlijk materiaal
Naast aangepaste hoofdkussens met een synthetische vulling zoals latex zijn zeker natuurlijke materialen waaronder kapok, wol en boekweit aanraders. Ze geven een stevige ondersteuning voor zowel je nekwervels als je schouders en je rug.

Het beste kussen voor buikslapers en rugslapers
Diegenen die op hun buik slapen hebben meestal geen hoofdkussen nodig. Het wel of niet gebruik van een hoofdkussen hangt af van de manier waarop je op je buik slaapt. Slaap je slechts gedeeltelijk op je buik? Dan is het handig om over een niet zo hoog kussen te beschikken. In dit geval slaap je bijvoorbeeld ook gedeeltelijk op je zij. Slaap je wel volledig op je buik met een volledig gedraaide nek dan heb je helemaal geen kussen nodig. Rugslapers zijn het best gediend met een dun hoofdkussen met maximale steun voor je nek. Met een te dik kussen krijgt je nek nek een ‘knik’ waardoor rugslapers vaak ontwaken met een stijve en pijnlijke nek. De dikte van kussens bestemd voor rugslapers hangt van hun persoonlijke voorkeur af. Heel wat rugslapers kiezen voor een zogenaamd nekrol hoofdkussens. Een instelbaar kussen is voor iedereen een goed idee en zeker voor deze rugslapers.

Welk type hoofdkussens gebruiken?
Hierbij maken we vooral onderscheid tussen veerkrachtige en niet veerkrachtige hoofdkussens. Bij deze laatste soort hoofdkussens ondervind je geen enkele tegendruk. Je hebt zelfs de keuze uit harde hoofdkussens die je makkelijk aan je persoonlijke voorkeur kunt aanpassen door ze zachter te maken. Instelbare hoofdkussens worden alsmaar populairder. Ze zijn gebruiksvriendelijk met een hoog gebruikscomfort. Heb je last van een of andere allergie? Kies dan voor een hoofdkussen dat je minstens op 60 en nog beter op 90 graden kunt wassen.

Voor een gezonde slaap is de kwaliteit van een goed hoofdkussen even belangrijk dan die van je matras en je bedlinnen. Er zijn zovele soorten hoofdkussens dat er altijd wel een is die aan je persoonlijke voorkeur voldoet.

Welk hoofdkussen past bij jouw slaaphouding?

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *