Alhoewel daglicht en zonlicht van groot belang zijn en een grote rol spelen in het dagelijks leven, kunnen er momenten zijn dat je bepaalde kamers liever gedeeltelijk of volledig verduisterd. Goede, sterke zonwering is dan onmisbaar. Op het gebied van zonwering zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kan je kiezen voor screens, markiezen en klassieke zonwering. Ben je echter op zoek naar duurzame, sterke zonwering die je het hele jaar door kan gebruiken? Dan zijn rolluiken de beste keuze. Wij vertellen je alles wat je moet weten over rolluiken.

Wat zijn rolluiken

Rolluiken zijn een vorm van zonwering die er voor zorgen dat een ruimte volledig verduisterd kan worden. Rolluiken zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, waardoor ze geschikt zijn voor allerlei situaties. Zo kunnen rolluiken gebruikt worden om winkels in winkelpassages af te sluiten en zijn ze zeer geschikt als zonwering voor bedrijfspanden en woningen. Rolluiken vormen een verrijking voor elke woning en elk bedrijfspand. De verschillende bedieningswijzen zorgen er bovendien voor dat er voor elke situatie een passende vorm van rolluiken bestaat.

De verschillende soorten rolluiken

Rolluiken zijn verkrijgbaar met verschillende soorten bediening. Zo kan je kiezen voor handmatige, elektrische en automatische bediening:

Handmatige bediening:Rolluiken met handmatige bediening kunnen worden bediend met behulp van een bandopwinder, een koordopwinder of een slingerstang. Handmatige bediening is betrouwbaar, degelijk en goedkoop. De relatief lage prijs van rolluiken met handmatige bediening zorgen er voor dat de aanschaf van rolluiken voor iedereen mogelijk wordt.

Elektrische bediening:Rolluiken met elektrische bediening kunnen worden bediend met een draaischakelaar, een sleutelschakelaar en/of een tijdschakelaar. De schakelaar staat in verbinding met een buismotor. Deze Buismotor is in de koker van de rolluiken geplaatst en zorgt er voor dat de rolluiken geopend en gesloten kunnen worden

Automatische bediening: Rolluiken met automatische bedieningen worden aangestuurd met een afstandsbediening of een app op een mobiele telefoon. De app of de afstandsbediening stuurt een signaal naar de ontvanger. De ontvanger zorgt er vervolgens voor dat de buismotor in beweging wordt gezet

De voordelen van rolluiken

Rolluiken kennen veel voordelen. Zo zorgen rolluiken er niet alleen voor dat jij zelf kan bepalen hoeveel zonlicht en/of daglicht jouw woning binnen kan vallen, ze hebben ook een geluiddempende werking, zijn een vorm van inbraakpreventie, voorzien jouw woning van privacy en werken isolerend. In de zomer zorgen ze er voor dat het lekker koel in huis blijft en in de winter zorgen ze er voor dat het lekker warm blijft. Dat betekent dat rolluiken er voor kunnen zorgen dat de energierekening lager uitvalt.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *