Organiseer jij binnenkort een dinnerparty en ben je op zoek naar inspiratie? Een tafel feestelijk dekken is een flinke klus. Zo moet het servies, glaswerk en bestek op een bepaalde manier worden neergezet en moet de tafel worden voorzien van decoratie. Vind jij het feestelijk dekken van de tafel moeilijk? Wij geven je drie tips.

Tafeltextiel: Het belang van een goede basis

Een goed gedekte tafel begint bij het tafeltextiel. Het tafeltextiel vormt de basis voor de rest van de tafel en is een bepalende factor in de uitstraling van de tafel. Op het gebied van tafelkleden en tafellakens zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kan je kiezen voor een tafelkleed of tafellaken met een prachtig design en is ook het aanbod effen kleuren eindeloos. Wil je dat jouw tafel een chique uitstraling heeft? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een tafelkleed of tafellaken in een rustige kleur. Gaat je voorkeur toch uit naar een tafelkleed met design? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een subtiel design met rustige kleuren. Tafelkleden en tafellakens in een donkere kleur geven de tafel over het algemeen meer diepte dan tafeltextiel in een lichte kleur. Een lichte kleur zorgt er daarentegen juist voor dat de tafel een zonnige, zomerse uitstraling krijgt. Wil je dat de tafel extra uitstraling krijgt? Combineer het tafellaken of het tafelkleed dan met een prachtige tafelloper in een bijpassende kleur. Wil jij een Tafelkleed kopen voor jouw dinnerparty? Een tafelkleed kopen doe je eenvoudig online. Online vind je een groot aanbod tafelkleden en kan je in alle rust een keuze maken.

Servies, glaswerk en bestek

Een tafel sierlijk en feestelijk dekken betekent dat het bestek, servies en glaswerk uit meer bestaat dan één glas, één bord, één mes, één vork en één lepel per persoon. Een feestelijke tafel krijgt pas uitstraling als hij op de formele manier wordt gedekt. Dat betekent meerdere glazen, meerdere soorten bestek en minimaal 2 borden. Door de tafel op een formele manier te dekken krijgt de tafel een chique, feestelijke uitstraling en maak je het jouw gasten zo gemakkelijk mogelijk.

De puntjes op de i zetten

Als de tafel bedekt is met een mooi tafellaken en het servies, glaswerk en bestek op de juiste manier op de tafel is geplaatst is het tijd om de tafel te decoreren. Het decoreren van de tafel bestaat voornamelijk uit het plaatsen van bloemen en kaarsen en mooi gevouwen servetten. Je kunt daarnaast kiezen voor een vaste tafelsetting. In dat geval moeten er ook naamkaartjes worden gemaakt, zodat alle gasten hun zitplaats aan de tafel kunnen vinden.

De tafel feestelijk dekken doe je zo

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *