Veel mensen vinden het heerlijk om hun huis af en toe opnieuw in te richten. En dat is helemaal niet gek. Zo lijkt het namelijk net alsof je weer een nieuw huis hebt. Het kan alleen best een duur grapje worden om je huis opnieuw in te richten. Misschien schaf je telkens wel nieuwe meubels of decoraties aan. Maar het hoeft helemaal niet veel geld te kosten om je huis te vernieuwen. Vaak kom je met de spullen die je hebt al een heel eind. Daarom geven we je in deze blog een aantal handige tips om je huis opnieuw in te richten zonder daar veel geld aan uit te geven.

Verplaats je meubels

Het klinkt misschien heel simpel, maar door het verplaatsen van je meubels kan je huis al een hele andere look krijgen. Zet je bank eens tegen een andere muur of zet de eettafel op een andere plek. Je zult merken dat dit er al heel anders uitziet. Natuurlijk wil je niet dat er krassen op je vloer of op je meubels ontstaan bij het verplaatsen van je meubels. Daarom is het slim om meubelwielen onder je meubels te monteren. Zo kun je ze makkelijk verplaatsen, zonder je vloer of meubels te beschadigen. Meubelwielen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, zoals zwenk- en bokwielen, verschillende draagvermogens en verschillende groottes. Welk type wiel je het beste kunt kiezen ligt aan het object wat je wil verplaatsen, de ondergrond en de grootte van de ruimte. Zo is er altijd een wiel wat perfect past bij jouw wensen!

Fotolijstjes

Ook met fotolijstjes kun je hele mooie effecten creëren. Misschien heb je nog wel ergens oude fotolijstjes liggen of kun je ze voor een klein prijsje op de kop tikken bij de kringloper. In de lijsten kun je posters, oude krabbels, mooie stoffen of bijzonder behangpapier doen. Natuurlijk kun je ook gewoon kiezen voor foto’s. Maak vervolgens een lege wand extra bijzonder door een fotogalerij te maken. Dit kun je het beste doen door eerst papieren in de afmetingen de lijsten op de wand te plakken. Zo kun je lekker makkelijk schuiven totdat je de perfecte compositie bereikt. Vervolgens spijker je de lijsten vast en je hebt een prachtige eyecatcher in je huis gecreëerd!

Hergebruik spullen

Ook heb je misschien wel een aantal spullen die je helemaal niet meer gebruikt. Deze spullen liggen bijvoorbeeld in de garage en worden helemaal vergeten. Dit zijn juist de spullen waar je wellicht iets mee kan! Ligt er bijvoorbeeld een oud tapijt? Dan staat dit tapijt misschien wel heel mooi aan de muur. Of gebruik een oud bed als bank! Voorzie het bed van een lekker dik matras en veel kussens tegen de muur en je hebt een lekker knus plekje gemaakt. Verder kun je een oude deur bijvoorbeeld heel goed gebruiken als tafel.

Creatieve decoratie

Je kunt veel meer spullen gebruiken als decoratie dan je in eerste instantie zou denken. Heb je bijvoorbeeld een heleboel (oude) boeken liggen? Deze kun je perfect gebruiken als decoratie! Stal ze uit in een kast of leg de boeken met de kaft naar achteren. Dit geeft een heel mooi effect. Ook kun je ervoor kiezen om de kaften te selecteren op kleur voor een wat rustiger effect. Theedoeken zijn ideaal om leuke kussenhoezen van te maken. Als je niet zo goed kan naaien is dat helemaal niet erg, het is juist leuk om de grove steken te laten zien! Kies voor een andere theedoek op de achterkant van je kussen, zodat je ze kunt omdraaien voor een ander effect. En heb je pas een feestje bij jou thuis gehad? Dan staan er misschien nog wel wat lege wijnflessen. Zet deze bij elkaar en decoreer ze met bloemen of takken. Ook kun je ze versieren met een lint of een etiket!

Een nieuwe inrichting van je huis zonder veel geld uit te geven

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *