Er zijn meerdere soorten bedden op de markt met allemaal hun eigen specifieke eigenschappen. Omdat bedden dagelijks gebruikt worden is het belangrijk om te weten waar je allemaal uit kunt kiezen en wat de voordelen ervan zijn. De Been Slaapadviseurs vertelt ons wat de populairste soorten zijn.

Ledikanten

Één van de soorten is de ledikant, waarvan er ook meerdere soorten en varianten bestaan. De houten ledikant is zeer populair wegens zijn stevigheid en robuuste uitstraling, hetzelfde geld voor de stalen ledikant. Een ledikant is vooral te herkennen aan dat de matrassen boven de bodem uitsteken, zo voel je deze niet als je uitstapt. Ledikanten zijn ook in alle soorten en maten te verkrijgen, je hebt bijvoorbeeld één- of tweepersoonsbedden en je hebt ze in meerdere stijlen zoals hemelbedden.

Boxsprings

Boxsprings zijn de meeste populaire soort bedden in Nederland. Dit komt voornamelijk doordat ze erg comfortabel en goed voor de rug zijn. Ze zijn namelijk gemaakt om je lichaam te ondersteunen. Goede boxsprings bewegen mee met de contouren van het lichaam en geven de juiste tegendruk, dit zorgt voor een natuurlijke houding van uw lichaam. Een boxspring bestaat in principe ook uit twee delen, je hebt een deel met de stevige en een deel met de soepele veren. Ook zijn boxsprings hoger dan een ledikant en biedt meer slaapcomfort. Boxsprings zijn ook erg gewild onder de architecten, dit komt omdat ze een luxe uitstraling hebben en omdat je er voor mogelijkheden qua materiaal en kleur voor hebt. Ook zijn er verstelbare varianten en heb je nog extra keuze zoals wel of geen hoofd- voeteneind.

Waterbedden

Een waterbed is een bed waarvan de matras een zak van kunststof is die is gevuld met water. Door het water krijgt het lichaam een gelijkmatige ondersteuning, waardoor het voelt alsof je zweeft. De waterzakken moeten verwarmd worden anders wordt het lichaam van de slaper te koel. De keuze van de juiste temperatuur kan ook voor een verhoging van het comfort zorgen. Ook kun je deze zelf afstellen, bijvoorbeeld in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel. Waterbedden zijn er in principe in drie soorten:

  • Hardside: Deze hebben een harde ombouw wat daardoor te vergelijken is met een ledikant.
  • Softside: Deze heeft een zachtere ombouw wat ervoor zorgt dat het op een boxspring lijkt
  • Lightweight: Dit is eigenlijk gewoon een watermatras die je zelf ergens op kan leggen.

 

Hoogslaper

Ontzettend populair bij studenten die op kamers wonen, door de minimale omvang van hoogslapers past het in principe overal wel in. Ook kun je onder het bed bijvoorbeeld een bureau plaatsen om nog meer ruimte te besparen. Hoogslapers worden ook veel gebruikt op kinderkamers.

 

Welke soorten bedden zijn er?

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *