Iedereen wil wel een huis wat altijd schoon, opgeruimd, netjes en gezellig is. Maar dat is nog niet zo makkelijk. Vooral als je een gezin met kleine kinderen hebt, is het een heel gedoe om het huis netjes te houden. Er vallen kruimels op de grond, speelgoed blijft overal slingeren en er vliegen insecten door de open ramen naar binnen. Soms kun je het allemaal niet meer bijhouden. Toch hebben we een aantal tips voor je die het makkelijker kunnen maken om een schoon en opgeruimd huis te krijgen én te behouden. Benieuwd welke dat zijn? Dat vertellen we je in deze blog!

Minder spullen in je huis

De meeste huishoudens hebben te veel spullen. En met veel spullen is het nou eenmaal lastiger om het huis opgeruimd en schoon te houden. Ga daarom eens na welke spullen je eigenlijk helemaal niet meer nodig hebt. Gooi deze spullen weg, breng ze naar de kringloper of zet ze op Marktplaats om er iemand anders nog blij mee te maken.

Regelmatig schoonmaken en opruimen

Ook is het belangrijk om regelmatig even schoon te maken en op te ruimen. Dit klusje wordt namelijk opeens een stuk minder vervelend als je het gewoon regelmatig bijhoudt. Zo zorg je er bovendien voor dat de rommel zich niet uitbreidt, want chaos trekt chaos aan. Plan dus regelmatig even een kort momentje in om op te ruimen. Dat is een stuk minder erg dan een hele dag opruimen als het uit de hand is gelopen. En als je iets gebruikt, dan zet je het daarna natuurlijk weer meteen terug op zijn plaats. Vallen er wat broodkruimels op de grond? Haal deze dan meteen weg. Ook kun je het opruimen wat leuker maken door je favoriete muziek op te zetten en lekker mee te zingen.

Vliegenhor kopen

Heb je eindelijk een opgeruimd huis? Dan is er niets zo vervelend als insecten die het huis binnen vliegen. Voor een lekker fris en schoon huis is het namelijk belangrijk om de ramen regelmatig open te zetten. Maar een vervelende bijkomstigheid is het feit dat er zo allerlei vervelende vliegen en muggen binnenkomen. Daarom is het een goede oplossing om een vliegenhor aan te schaffen. Zo kun je de ramen heerlijk openzetten, en heb je toch geen last van insecten die binnenkomen. En dat draagt weer bij aan een schoon huis. Wil je een vliegenhor kopen? Dan kun je bijvoorbeeld terecht bij Vliegenraamtotaal.be.

Voldoende bergruimte

Voldoende bergruimte is ook essentieel voor een schoon en opgeruimd huis. Vooral loze ruimtes zoals die onder je bed of onder de trap zijn hiervoor ideaal. Maak op deze plekken dus handige planken of lades om overige spullen op te bergen.

Nodig vrienden en familie uit

Wanneer is jouw huis het schoonst en best opgeruimd? Hoogstwaarschijnlijk is dit het geval als er vrienden of familie op bezoek komen. Daarom kun je ervoor kiezen om wat vaker vrienden en familie uit te nodigen bij jou thuis. Dit is niet alleen heel gezellig, het zorgt er ook nog eens voor dat je gemotiveerd blijft om het huis netjes op te ruimen!

Tips voor een schoon en opgeruimd huis

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *