We weten allemaal dat een correcte zithouding enorm belangrijk is. Desondanks lukt het ons niet altijd om deze aan te nemen. Voor je het doorhebt, zit je alweer onderuitgezakt achter je beeldscherm. Bij thuiskomt wrijf je over je onderrug en vraag jij je af waarom het zo pijn doet. Allemaal te wijten aan een verkeerde zithouding. Daar komt nog eens bij dat de kans groot is dat je een simpele bureaustoel hebt. Zo’n eenvoudige stoel is hoogstwaarschijnlijk niet ideaal. Bij zo’n bureaustoel kun je het minimale afstellen. Hierdoor wordt het lastig om een goede zithouding aan te nemen. Maar hoe herken je dan een goede stoel? Wat onderscheidt het kaf van het koren, als het ware?

Aan de basisonderdelen

Je zou het niet verwachten, maar vaak kun je op basis van de onderdelen van een bureaustoel al zien of het een goede stoel is of niet. Er zijn namelijk behoorlijk wat stoelen op de markt die voornamelijk een esthetisch doel dienen. Een degelijk stoel hoeft niet mooi te zijn. Het draait voornamelijk om de functionaliteit. Over het algemeen bestaat een goede bureaustoel uit een stevige kruisvoet met vijf poten, een veer, een goed zitvlak, een rugleuning en natuurlijk twee armsteunen. Ontbreekt er iets in de basisonderdelen van jouw beoogde stoel? Dan raad ik je aan toch een andere bureaustoel te overwegen. Elk onderdeel vervult namelijk een belangrijke functie die bijdraagt aan een goede zithouding.

Aan de mogelijke instellingen

Een ander aspect waar je op moet letten bij het uitzoeken van een goede bureaustoel is de aanpasbaarheid. Geen enkel mens is hetzelfde. Daarom is het belangrijk dat jij de stoel kan instellen naar jouw lichaam. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om de armsteunen op de juiste hoogte vast te zetten. Daarmee ontlast je namelijk direct jouw schouders en je nek. Heeft een stoel weinig tot geen mogelijke instellingen? Dan zou ik nog even verder zoeken. Als je toch naar de specificaties kijkt, let dan eens op de vorm van de rugleuning. De betere bureaustoelen hebben namelijk een S-vorm.

Aan de leverancier

Vind je het lastig om op al die verschillende eigenschappen van een bureaustoel te letten? Dan raad ik je aan om goed te kijken naar de webshop of leverancier. Een betrouwbare leverancier verkoopt namelijk standaard betere bureaustoelen dan een of andere shady webshop. Zo kan ik iedereen bureaustoelshop.nl aanraden. Bij bureaustoelshop.nl kun je namelijk gebruik maken van een “gratis proefstoel programma”. Hierdoor test je simpelweg welke stoel het beste is voor jou. Daar komt nog eens bij dat bureaustoelshop.nl beschikt over een indrukwekkend assortiment en uitvoerige kennis van zaken. Dus wil jij nog een goede bureaustoel, maar vind je het lastig er eentje te vinden? Probeer dan bureaustoelshop.nl eens!

Zo herken je een goede bureaustoel

Berichtnavigatie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *